Európa-bajnokság 2019

Óriási lehetőség kapujában a Lyon

2019.06.23. 18:35 | Franciaország

Tovább erősödhet a lyon-i női kosárlabda a kövezkező években. Az ismert korábbi profi kosárlabdázó Tony Parker nevével fémjelzett tulajdonosi kör ugyanis egy igen komoly partnerre talált.

 

Fotó: lyonasvelfeminin.com

Fotó: lyonasvelfeminin.com

 

Szombaton egy nagyszabású sajtótájékoztatón látványos külsőségek közepette jelentették be, hogy a Lyon labdarúgócsapatát, az L’Olympique Lyon-t birtokló OL Groupe, illetve a mögötte álló üzletember Jean-Michel Aulas tulajdonrészt vásárol Tony Parker kosárlabda csapataiban. Az Asvel férfi együttesében 25%-ot, míg a közelmúltban francia bajnoki címet szerző Lyon Asvel féminin női csapatban 10%-ot.

 

 

A nagyszabású üzlet összesen 3.7 millió eurós befektetést jelent az OL Groupe részéről a kosárlabdába, ebből 3.4 millió euró a férfi klub tulajdonrésze és 300000 euró a női csapaté. "A francia kosárlabdázás legnagyobb volumenű üzletét kötöttük meg. Ha valaki 5 évvel ezelőtt ezt mondja nekem, nem hittem volna el. Történelni nap a mai." - mondta Tony Parker.

 

A felek között megköttetett együttműködés lényegében Lyon és környékének sportéletét egy irányba tereli a tulajdonosok együttműködésének következtében. Ezen felül pedig Tony Parker is segíti a labdarúgó klub munkáját. Elsősorban az amerikai és az ázsiai piacokon az NBA-n keresztül szerzett tapasztalatával, kapcsolataival.

 

A női klubot Marie-Sophie Obama ügyvezető képviselte az eseményen. "Amikor megérkeztünk a klubhoz, akkor egy kis pont voltunk Lyon sportéletében. Ez a megállapodás segít, hogy optimistán tekintsünk a jövőbe céljaink elérése felé." - mondta a sportvezető.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: