Európa-bajnokság 2019

Ott lesz az olimpiai selejtezőn a 3x3-as válogatottunk

2019.06.23. 19:38 | Magyarország

Gyönyörűen csillogó ezüstéremmel zárult a 2019-es 3x3-as Világbajnokság a Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású magyar válogatott számára. Az értékes 2. hely az olimpiai kvalifikáció szempontjából is fontos lépést jelent.

 

 

A 2020-as Tokiói Olimpián debütál a 3x3-as szakág. Nyolc csapat részvételével rendezik a női tornát. A házigazda Japán alanyi jogon résztvevő. A másik hét helyről az olimpiai kvalifikációs torna, illetve a Világranglista hivatott dönteni. Összetett folyamat végén kelnek el a kvóták.

 

 

Minden számolgatás nélkül a 2020 tavaszán megrendezésre kerülő nagyszabású 20 csapatos Olimpiai Kvalifikációs Tornáról lehet indulási jogot szerezni. Innen az első három helyezett fogja kivívni a részvételi jogot.

 

Erre a kvalifikációs tornára először a 2019-es 3x3-as Világbajnokság kvalifikált a szakágban. Az amszterdami seregszemle dobogósai, tehát az aranyérmes Kína, az ezüstérmes Magyarország és a bronzérmes Franciaország alanyi jogon résztvevők lesznek. Ezen válogatottak tehát biztosan küzdhetnek majd az olimpiai kvótáért.

 

Gratulálunk a magyar válogatottnak a lehetőség kiharcolásához!


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: