Európa-bajnokság 2019

USA nyerte az U16-os Amerika-bajnokságot

2019.06.23. 18:15 | Utánpótlás hírek

Vasárnap lezárult a chile-i Aysenben az U16-os Amerika-bajnokság. A papírformának megfelelően az Egyesült Államok válogatottja veretlenül hódította el az aranyérmet.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Az Egyesült Államok sikeréhez nem fért kétség a nyolccsapatos tornán. A csoportkörben El Salvador-t, a házigazda Chilét és Mexikót verték. A negyedöntőben Brazíliánál bizonyultak jobbnak, míg az elődöntőben Puerto Riconál. A fináléig vezető úton Mexikót leszámítva mindenki ellen átlépték a 100 pontot. A döntőben Kanada volt az ellenfelük.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

A másik ágon a juharlevelesek is veretlenül meneteltek a döntőig. Nekik a csoportban Ecuador, Brazília és Puerto Rico nem okozott gondot. A negyeddöntőben El Salvador-t verték. A torna egyik legszorosabb meccsén az elődöntőben Chilét múlták felül.

 

 

A döntőben az Egyesült Államok a 24-2-es második negyedben bebiztosította sikerét. Végül 87-37-es győzelmet ünnepelhettek. A bronzmeccsen Chile 59-49-re verte Puerto Ricót. A torna első négy helyezettje a jövő évi U17-es Világbajnokságra kvalifikálta magát.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Az MVP-nek az USA legeredményesebbjét a 13.8 pontot átlagoló Payton Verhulst-ot választották. Mellette az All-Star ötösbe még két honfitársa Lauren Betts és Sonia Cintron, illetve a kanadai Isaline Alexander és a chile-i Fernanda Ovalle került.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: