Európa-bajnokság 2019

Végleges a társ-házigazda Lettország kerete az Európa-bajnokságra

2019.06.23. 18:33 | Európa

A lett válogatott szakmai stábja bemutatta a 2019-es Európa-bajnokságon résztvevő 12 fős keretét. Több sérülés hátráltatja a társ-házigazdát.

 

Fotó: basket.lv

Fotó: basket.lv

 

Az már korábban eldőlt, hogy a Világbajnoksághoz képest két rutinos klasszisa Gunta Basko és Anete Steinberga nem lép pályára a hazai rendezésű kontinenstornán a letteknél. A felkészülés alatt sérült meg Aija Putnina, akinek az orvosok nem engedték a szereplést. Ahogy az is eldőlt korábban, hogy a honosítottnak szánt Shey Peddy végül nem jöhet az Eb-re.

 

Az utolsóként a keretszűkítés során a legfiatalabbjuk Elizabete Bulane került ki a csapatból. Őt korosztálya legnagyobb tehetségének tartják hazájában, de a szakmai stábok abban maradtak a letteknél, hogy neki a fő versenye az U16-os Európa-bajnokság legyen 2019-ben és két nagy tornával még ne terheljék a 170 cm magas játékos fejlődő szervezetét.

 

 

"Sajnos a teljes keret ebben a formában nem tudott együtt felkészülési mérkőzést vívni. Mindig akadtak hiányzók, de így is bizakodóak vagyunk. Szurkolóink támogatására is számítunk, akik a legnehezebb időkön is átsegíthetnek minket. A vasárnapi pihenőt követően hétfőn már a rigai szállodánkban találkozunk és onnantól Európa-bajnoki ritmusban élünk." - nyilatkozta Mārtiņą Zībarts szövetségi kapitány.

 

A lett válogatott 12 fős kerete: Aija Brumermane, Kate Kreslina, Luize Septe, Kristine Vitola, Elina Dikaioulaku, Digna Strautmane, Zenta Melnika, Karline Pilabere, Laura Ikstena, Ilze Jakobsone, Paula Strautmane és Ieva Pulvere.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: