Európa-bajnokság 2019

Világbajnoki elődöntőre készül a 3x3-as válogatott - Károlyi Andreát kérdeztük

2019.06.23. 12:28 | Magyarország

Vasárnap 14 óra 40 perctől vívja Amszterdamban a 3x3-as Világbajnokságon Franciaország ellen az elődöntőt a magyar válogatott. Károlyi Andrea szövetségi kapitánnyal beszélgettünk az emlékezetes negyeddöntőről és a záró nappal kapcsolatos várakozásokról.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

A magyar válogatott sokáig emlékezetes küzdelemben Spanyolországot győzte le a 3x3-as Világbajnokság negyeddöntőjében. Óriási fordulatokat tartogatott a meccs. Kezdve az összecsapás középső szakaszának 9-2-es spanyol futásával. Folytatva a sort Papp Klaudia bravúros három pontjával, ami egyenlítést ért. A rendes játékidő végén Goree vezető találatával vagy éppen az erre érkező dudaszós spanyol válasszal. A csúcspont pedig a hosszabbítás és Medgyessy Dóra duplája volt.

 

"Az egész napon érezni lehetett, hogy mi itt készülünk valamire. Ha már ideig eljutottunk, akkor szeretnénk még egyet lépni előre. Nagyon pozitívak voltak végig a lányok." - kezdte értékelését lapunknak Károlyi Andrea, szövetségi kapitány majd így folytatta:

 

 

" Fókuszáltak a feladatra a lányok. Ez abszolút látszott a meccsen. Persze mindig vannak hullámvölgyek és egyéb nehézségek. Amikor 10-6-os vezetésből hirtelen 12-15 lett nekik, aztán jött Papp Klaudia 4 másodperc alatt alatt dobott 3 pontja, amivel visszajöttünk az életbe. Ez abszolút jól mutatja, hogy tegnap csapatként mennyire jól tudtunk működni. Mondom ezt úgy, hogy ez végig jellemző volt ránk, de tegnap még inkább." - fogalmazott a szakvezető.

 

 

Arról is érdeklődtünk Károlyi Andreánál, hogy szakmai szempontból hozott-e stábnak meglepetést a spanyolok elleni negyeddöntő. "Semmi új nem volt. Jól tudtuk lereagálni az olyan lépéseket, mint például amikor magassal kezdtünk középről, akkor ők kicsivel fogták. Hogy esetleges váltás után könnyebb helyzetben legyünk: bekerült Cyesha alsó posztra kisemberrel és meg tudta oldani. Itt már nagyon nagy meglepetések nincsenek. Az dönt, hogy ki tudja a saját játékát a másikra erőltetni." - összegzett a szövetségi kapitány.

 

A korábbi évekhez képest jelentősen módosult a 3x3-as Világbajnokság menetrendje, hiszen a FIBA és a holland szervezők két napra bontották az egyenes kieséses szakaszt. A média szempontjából, a nézőszám maximalizálását tekintve ez egy teljesen reális, sőt a sportág feljlesztéséhez szükséges lépés is. Ugyanakkor érdemes olyan szemmel nézni, hogy egy katartikus végjáték után másnapra fel lehet-e pörögni hasonlóan magas hőfokra.

 

"Eddig úgy volt, amikor lejátszottad a negyeddöntőt, akkor két óra múlva az elődöntőt és a döntőt. Biztos, hogy akkor ott abban az állapotban maradni egyszerűbb feladat, mint egy olyan helyzetben: eljössz a meccsről, örülsz a sikernek, alszol egyet és felkelsz, új nap indul. Ebből sokkal nehezebb, de úgy vagyunk vele, hogy nem szeretnénk, ha a tegnapi nap lenne a mi nagy dobásunk." - válaszolt a felvetésünkre Károlyi Andrea.

 

Az ellenfél Franciaország lesz a döntőbe jutásért. Riválisunkról összeállítást korábban már közöltünk. Károlyi Andrea röviden így foglalta össze a várakozásait: "Nagyon erősek, minden poszton rendkívül jó játékosaik vannak. A mai meccsre még inkább érvényes az, ha tudjuk a saját akartunkat érvényesíteni, saját játékunkat játszani, akkor meg tudjuk nyerni."


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: