Európa-bajnokság 2019

Fehérorosz mérkőzések és kerethirdetés után a felnőtt válogatott

2019.06.24. 19:52 | Magyar válogatott | Írta: Nagy Norbert

Pénteken és szombaton játszotta utolsó felkészülési mérkőzéseit a magyar válogatott a 2019-es Európa-bajnokságot megelőzően. Székely Norbert szövetségi kapitány az utazó keretet is kihirdette. A szakvezetőt rövid helyzetértékelésre kértük.

 

Fotó: M4 Sport

Fotó: M4 Sport


Fehéroroszág ellen pénteken 83-66-os vereséget szenvedett válogatottunk, míg szombaton 53-51-re maradt alul.

 

„A fehérorosz meccsek fontosak voltak nagyon. A Világranglista 13. helyezett csapata a fehérorosz, ami valljuk be, egy kicsit előrébb van, mint a mi 50. helyezésünk. Nagyon fizikális válogatott ellen játszottunk, kiválóan szolgálta a felkészülésünket.” – kezdte visszatekintését lapunknak Székely Norbert, mely így folytatta:


„Próbáltunk az első mérkőzésen egy biztonsági jellegű rotációt játszani. Látszik, hogy ez nem az, amit ez a csapat szeretne. A második mérkőzésen, amikor több rizikó volt a játékban, nagyobb elánnal játszottunk, azokban már kifejezetten közel voltunk a fehéroroszokhoz. Az a meccs két pont lett és olyan erényeket csillogtattunk, amit az Európa-bajnokságon is szeretnénk.” – összegzett a szövetségi kapitány

 

 

Fotó: M4 Sport

Fotó: M4 Sport


Arra a kérdésünkre, ha egy mondattal kellene a két fehérorosz meccs legfontosabb tapasztalatát összefoglalni, Székely Norbert így felelt: „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a védekezésben lazítsunk.”


A magyar csapat szombaton megismert 12 fős keretét Pusztai Petra, Kiss Virág, Dubei Debóra, Raksányi Krisztina, Studer Ágnes, Varga Zsófia, Horti Dóra, Lelik Réka, Turner Yvonne, Horváth Bernadett, Határ Bernadett és Zele Dorina alkotja.


„Ez a 12 ember nem csak csatába, hanem harcba fog menni.” - jelentette ki a szövetségi kapitány. „Nagyon fontos, hogy ezt mindenki megértse és ez a második fehérorosz mérkőzésen már kiválóan látszott. Én hiszem azt, hogy ez a fiatal társaság, amiben van egy kis rizikó, nem csak a mostani eredményesség, hanem a jövőbeni építkezés letéteményese.”

 

„Egy felnőtt válogatottnál az eredmény első számú cél és szempont, de nekünk, akik a női kosárlabdában dolgozunk, egyértelműen tudnunk kell azt, hogy ennek a csapatnak jövőképet is kell adnunk és ezzel a csapattal jövőképet is adunk neki, meggyőződésem.” – hangsúlyozta Székely Norbert.


A válogatotthoz Yvonne Turner is megérkezett és a hétfő esti edzésen bekapcsolódott a munkába. Küldöttségünk kedden délelőtt kel útra Szerbiába.

 

Fotó: M4 Sport
Fotó: M4 Sport


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: