Európa-bajnokság 2019

Franciaország nyerte az Európa Játékok 3x3-as tornáját

2019.06.24. 16:01 | Európa

Hétfőn lezárult Minszkben a 2019-es Európa Játékok 3x3-as kosárlabda tornája. Az aranyérmet Franciaország szerezte meg.

 

 

Sűrű napra került sor hétfőn az Európa Játékok 3x3-as kosárlabda tornáján. A negyeddöntőktől kezdve ugyanis a teljes egyenes kieséses szakaszt megrendezték. Franciaország, mely Caroline Heriaud, Mousdandy Djaldi-Tabdi, Johanna Tayeau és Assitan Kone összeállításban szerepelt a tornán, uralta a napot. A negyeddöntőben 20-13-ra verték az oroszokat. Az elődöntőben a németekkel találkoztak, akiket talán az egész torna legjobb meccsén 11-10-re múltak felül.

 

 

A bombaerős németek, akiket a csoportkörből mi is jól ismerhetünk, Spanyolország kiütésével kerültek a legjobb négy közé. Itt pedig Franciaországot is megszorongatták. Az utolsó percbe érve 9-8-ra vezettek. Innen azonban a későbbi aranyérmes egy duplával fordított, majd két higgadt büntetővel behúzta a sikert. A döntőben a franciák ellenfele Észtország volt. Ők a negyeddöntőben a cseheket múlták felül, az elődöntőben pedig drámai csatában egy ponttal bizonyultak jobbnak Fehéroroszországnál.

 

 

A finálé 21-8-as francia sikert hozott. Végig uralta a francia együttes a meccset. A fáradtan mozgó észteknek a találkozó közepén 9-6-nál akadt egy fellángolásuk, de ezt követően gyorsan nőtt a differencia. Caroline Heriaud egy perccel a vége előtt szerezte a döntőt lezáró találatot. A bronzmeccsen a háziga fehéroroszok 21-16-ra múlta felül Németországot.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: