Európa-bajnokság 2019

Magabiztos győzelmet aratott Romániában az Universiade válogatott

2019.06.24. 23:30 | Egyetemi kosárlabda

Hétfőn Targoviste városában felkészülési mérkőzésen lépett pályára az Universiade válogatott. A magyar csapat végig vezetve 67-45-ös győzelmet aratott.

 

Fotó: Costin Mihai

Fotó: Costin Mihai


Az Universiade válogatott a múlt héten Sopronban dolgozott 13 fős kerettel. Benke Sára hiányzott, aki majd szerdán érkezik haza Minszkből a 3x3-as válogatottak Európa Játékokról és azt követően folytatja az edzésmunkát a nápolyi egyetemi világjátékokra készülő társaival.


A csapatból a soproni összetartás után Bakó Patrícia került ki, így 12 fővel utazott az együttes Romániába. Targoviste városában hétfőn és kedden szerepel összesen két edzőmérkőzés a programban. A házigazda román együttesnél már megtörtént a keretszűkítés. Az itt látott felállásban utaznak az Universiadéra.

 


A hétfői mérkőzésen már az első negyed hajrájában nagy előnyre tettünk szert egy 10-0-s futással, 10 perc után 16-8 állt az eredményjelzőn. Szerzett labdákból indításokkal, jó külső dobásokkal a folytatásban gyorsan nőtt a különbség. A nagyszünetre kialakult az a 20 pontos differencia, ami meghatározta a meccset.

 

Fotó: Costin Mihai

Fotó: Costin Mihai


A 38-19-es félidő után a folytatásban mindenki kapott lehetőséget. A 20 pontos különbség állandósult. A legnagyobb differenciát a záró szakasz elején 61-34-nél jegyezhettük fel. Végül 67-45-ös győzelmet aratott válogatottunk. A legeredményesebb Szücs Réka lett, aki szép betörésekből többször betalált. Végül 15 pontot jegyzett.


„Ahhoz képest, hogy az első mérkőzésünket játszottuk, jó iram jellemezte a játékunkat. Voltak kimondottan jó periódusok. Nyilván akadtak hibák is, de még van edzéslehetőség és felkészülési meccs, ahol ezeket ki lehet küszöbölni és lehet tovább javítani.” – értékelt Horváth József szövetségi kapitány.

 

Eredmény
Románia – Magyarország 45-67 (8-16, 12-21, 13-13, 13-16)


Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: