Európa-bajnokság 2019

Nagyot küzdött három csoportmeccsén Minszkben a válogatottunk

2019.06.24. 18:46 | Magyarország

Szombaton befejezte szereplését Minszkben az Európa Játékok 3x3-as tornáján a magyar válogatott. Hétfőn még a helyszínről arra kértük Süle Krisztina szövetségi kapitányt, hogy röviden foglalja össze a tapasztalatokat.

 


 

A magyar csapat három fővel, Benke Sára, Böröndy Vivien és Jáhni Zsófia összeállításban szerepelt a tornán. Németország kiemelkedett a csoportunkból, míg Csehország és Románia ellen még csere nélkül játszva is sikerült két hosszabbítást kivívni. Végül ezekben alulmaradt válogatottunk, így nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.


A szombati játéknapon a németek ellen kezdtünk. „Mivel aznap az első meccsen a csehek legyőzték a románokat, tudtuk, hogy ha tovább szeretnénk jutni a csoportból, akkor mindkét meccset hozni kell.” – kezdte visszatekintését Süle Krisztina, majd így folytatta:


„A németek ellen sajnos rosszul kezdtük a találkozót, hamar elléptek tőlünk, utána mar csak futottunk az eredmény után. Ha az erőviszonyokat nézzük, a németek kiemelkedtek a csoportból, erős felnőtt csapattal jöttek Minszkbe, mivel Amszterdamban a FIBA Világbajnokságon nem voltak ott.”


Románia ellen már tét nélkül lépett pályára a magyar csapat. Addigra eldőlt, hogy Németország és Csehország lesz a két továbbjutó.


„A román meccset nagyon meg akartuk nyerni, szerettünk volna győzelemmel búcsúzni. Kiélezett küzdelem volt, ahol három másodperccel a vége előtt vezettünk 2 ponttal, onnan sikerült a románoknak egyenlíteniük egy utolsó másodperces kétpontossal. Újabb hosszabbításos meccs jött. Itt már szintén nem kedvezett nekünk, hogy csak hárman voltunk.” – értékélt Süle Krisztina.

 


Az Európa Játékok tapasztalatait összefoglalva elmondható, hogy a hozzáállás, a játék miatt nem lehet hiányérzet, ugyanakkor ezen a szinten az egy fő hiánya már óriási lépéshátrány. „A lányok mindent megtettek, de a negyedik ember hiányában, hamar elfogytunk. Azt mondtam elutazás előtt, hogy kis szerencsével és hatalmas akarttal bejuthatunk a nyolc közé. Az akarattal nem volt gond, sajnos az a kis plusz most hiányzott.”


A magyar csapat szerdáig tartózkodik Minszkben. A regenerálódásé a főszerep jelenleg, hiszen nyáron még mindenkire nagy feladatok várnak.


„Vasárnap délelőtt kimentünk a szurkolói zónába, sétáltunk a városban, néztünk még 3x3 csoportmeccseket, próbáljuk folyamatosan feldolgozni a történteket. Délután pedig közösen végignéztük a felnőtt válogatott meccseit és szurkoltunk nekik! Büszkék vagyunk rájuk! Gratulálunk!” – fogalmazott Süle Krisztina, majd így zárta beszélgetésünket:


„Szerda reggel utazunk csak haza, addig különböző sporteseményekre megyünk szurkolni a magyaroknak. Hétfőn délelőtt a judósoknak szorítottunk, délután megnézzük a 3x3 döntőket. Holnap valószínű atlétika versenyre megyünk.”


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: