Európa-bajnokság 2019

Yvonne Turner nagyinterjú az M4 Sporton

2019.06.24. 16:22 | Magyar válogatott

Ahogy arról Székely Norbert szövetségi kapitánnyal készített összeállításunkban beszámoltunk, megérkezett a magyar válogatotthoz Yvonne Turner. Honosított játékosunkkal az M4 Sport készített nagyinterjút, melyből az alábbiakban szemezgetünk.

 

Forrás: M4 Sport

Forrás: M4 Sport


A WNBA szezonkezdetről:


- Mondhatjuk, hogy életem formájában vagyok. A WNBA szezon, mint minden más szezon elég hosszú, így vannak benne hullámhegyek és hullámvölgyek, ezért néha kijön a fáradtság. Alapvetően még az idény elején járunk, ugyanakkor azt mondhatom, készen fogok, készen fogunk állni a következő mérkőzésekre itt és a WNBA-ben is.


A válogatott játékáról


- Láttam a felkészülési mérkőzéseket. Mióta elhagytam Sopront, szinte minden nap beszéltem az egyik legjobb barátommal Határ Bettivel. Ő mindig elmondta nekem, hogy miként mennek a dolgok a válogatottnál és elküldte a meccsek linkjeit, ahogy Norbi is. Így képben vagyok a csapattal és a játékkal kapcsolatban, így bármit is várnak tőlem, legyen szó védekezésről vagy támadásról, meg fogom tenni.


- Fiatal, nagyon fiatal csapat vagyunk, de ez egy nagyszerű dolog. Egyben azt is jelenti, hogy frissek a lábak és a fiatalok hallgatnak az idősebbekre, tanulni akarnak. Ez a csapat mindig keményen játszik. Ahogy néztem a meccseket, akár 5, akár 20 pontos hátrányban voltak a lányok, mindig az utolsó pillanatig küzdöttek. Ez egy nagyszerű jellemvonása a csapatnak, ami a játékosokat és a stábot is dicséri.

 


- Szeretem, hogy a válogatott egész pályás letámadást alkalmaz. Ez az én stílusom védekezésben. Meggyőződésem, hogy a védekezéssel lehet meccseket nyerni. Szerintem a támadójátékunk is összeáll majd. Néha nem jönnek ki jól a dobóhelyzetek, de ha a védekezés működik, abból jön majd a támadójáték is.


- Az, hogy sok fiatal van a csapatban azt jelenti, hogy frissek a lábak, soha nem fáradnak el. Az, hogy van mellettük néhány tapasztaltabb játékos, segít nekik, hogy növekedjen az önbizalmuk és 40 percen keresztül küzdjenek. Készen állunk, hogy lázba hozzuk a közönséget Magyarországért, jobb ha vigyáznak a csoportellenfeleink.


Yvonne Turner viszonya a válogatottban való szerepléshez


- Azzal tudom segíteni a csapatot, hogy mindenkinek az erősségeire helyezzük a hangsúlyt. Üres helyzeteket alakítok ki a többieknek, olyan dobásokat, amiben komfortosnak érzik magukat. Azt hiszem, hogy még a pozitív energiámmal is tudok segíteni, hogy jól szórakozzanak a többiek. Ne legyen rajtuk túl nagy a nyomás. Komolyak legyenek, de ne vegyék túl komolyan a dolgokat. Amikor ott vagy a pályán, 40 percet kell játszani, fontos, hogy jól érezd magad.

 

Forrás: M4 Sport

Forrás: M4 Sport


- Hatalmas megtiszteltetés, hogy a válogatott tagja lehetek. Hálás vagyok Székely Norbinak, a szakmai stáb minden tagjának és persze a csapattársaimnak a lehetőségéért. Bíznak bennem annyira, hogy itt lehetek: ebben a karrierjük szempontjából fontos pillanatban. Azt hiszem pályafutásom egyik csúcspontja ez a mostani, hogy megpróbálhatok segíteni a válogatottnak a továbbjutás kivívásában, miközben én is fejlődhetek közben. Izgatott vagyok, hogy itt lehetek és egy országot képviselhetek. Az, hogy egy országért és nem egy klubért játszhatok, sokat jelent számomra. Másfajta felelősséget egyben.


Határ Bernadettről


- Három szezont játszottam Határ Bettivel. Eleinte eléggé visszahúzódó volt. Ahogy elkezdett megnyílni, megnőtt az önbizalma is. Azt hiszem itt a válogatottnál magasabb szintet tud hozni, mint Sopronban, de a soproni évek miatt fejlődött és tarthat ott a válogatottban, az Európa-bajnokságon, ahol tart. Úgy vélem meg tud birkózni azzal a szereppel, hogy most vezérnek kell lennie és nem kiegészítőnek, mint Sopronban.


- Mindenki karrierjében vannak állomások. Én vagyok rá a legjobb példa. Két éve kiegészítő ember voltam Phoenixben, most pedig kezdő vagyok. Megvan felém a bizalom, még akkor is, ha a támadójátékom akadozik. Hisznek bennem védekezés és támadás terén is. Bettiben megvan a potenciál, hogy sztár legyen a válogatottban és Sopronban is.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: