Európa-bajnokság 2019

Aleksandra Crvendakic várakozásai az Európa-bajnokság előtt

2019.06.25. 19:03 | Európa

Csütörtökön kezdetét veszi a 2019-es Európa-bajnokság, mely előtt a társ-házigazda Szerbia bizakodva várja a rajtot. Aleksandra Crvendakić a Sopron Basket játékosa a Tanjug hírügynökségnek beszélt várakozásairól.

 

Fotó: Tanjug

Fotó: Tanjug

 

"Valójában egy Európa-bajnokságon nincs olyan, hogy "legerősebbnek tartott csapatok", sőt még gyenge csapatok sincsenek." - kezdte esélylatolgatását Crvendakić arra a kérdésre válaszolva, hogy mely gárdákat tartja favoritnak. "Minden válogatottnak megvannak a maga erősségei és mindenki ellen maximális koncentrációra van szükség. Senki ellen sem lehet hibázni. Mi készen állunk és ezt szeretnénk a helyszínen bizonyítani."

 

 

Franciaország a felkészülés alatt kétszer verte Szlovákiát, háromszor Törökországot, illetve legyőzte Franciaországot. Egyszer pedig alulmaradt Oroszországgal szemben.

 

"Ilyen szempontból a franciaországi torna volt, ami nagy erőfelmérőnk. Láttuk, hogy milyen potenciál van a csapatunkban, de a hibáinkat is, amiket az utolsó szakaszban Versecen igyekeztünk kijavítani. Keményen dolgoztunk, készen állunk. Mindig lépésről lépésre haladunk. Soha nem szabad túl messzire tekinteni. Úgy gondolom, hogy meccsről meccsre jobbak leszünk és mindent megteszünk a győzelemért." - fogalmazott Crvendakić

 

Aleksandar Dimitrijevic/RAS

Aleksandar Dimitrijevic/RAS

 

Szerbia fennállása során először egy nagy tornára nem nevezte a jól ismert piros mezét. A hazai fehér szerelés mellett a másik alapszín a kék lesz a szövetség, a sportszergyártó partner és a szponzorok döntése alapján.

 

"A sikereket nem a mez színe, hanem a befektetett energia és munka alapján érjük el. Legyen bármilyen színe is a meznek, mindig Szerbia meze a legszebb számomra, számunkra, amiben megtiszteltetés játszani." - jelentette ki Crvendakić.

 

Aleksandar Dimitrijevic/RAS

Aleksandar Dimitrijevic/RAS

 

Crvendakić szerint nem fog bénítólag hatni a már most érezhető hatalmas elvárás és a hazai közönség "Amikor kiderült, hogy mi rendezzük az Eb-t, nagyon boldogok voltunk. Saját közönségünk, barátaink, családtagjaink előtt játszhatunk. Ez csak pluszt jelenthet."
 

Fotó: Aleksandar Dimitrijevic/RAS

Fotó: Aleksandar Dimitrijevic/RAS


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: