Európa-bajnokság 2019

Az MTI beharangozója az Európa-bajnokság előtt

2019.06.25. 12:52 | Magyar válogatott

Közzétette beharangozóját a 2019-es Európa-bajnokságot megelőzően az MTI. Az alábbiakban ez az összeállítás olvasható.

 

Fotó: M4 Sport

Fotó: M4 Sport

 

Forrás: MTI

 

A csoportmérkőzéseit Nisben vívó magyar válogatott elsősorban meglepetést akar okozni a csütörtökön Szerbiában és Lettországban elrajtoló, 37. női kosárlabda Európa-bajnokságon.

 

"Az erőviszonyok alapján az is nagy szó, hogy kijutottunk az Eb-re, de nem lehetünk elégedettek ennyivel. Próbálunk meglepetést okozni, Európa számára ugyanis meglepetés lenne, hogy továbbjutnánk a csoportból" - kezdte elemzését az MTI-nek Székely Norbert szövetségi kapitány, kifejtve, hogy a fiatal magyar csapat mindenekelőtt az egységességében bízhat Nisben.


A szakvezető hangsúlyozta, az Eb-keret az eredményesség és a következő évek építése jegyében állt össze.
"A felkészülés során szinte kizárólag erősebb ellenfelekkel találkoztunk, mi jelenleg a világranglista 50. helyén állunk, a pénteken és szombaton bennünket legyőző fehéroroszok pedig például a tizenharmadikok" - tette hozzá Székely Norbert.

 


A válogatott hét felkészülési meccsből csak egyet nyert meg, a prágai négyes tornán a bosnyákok ellen.
A szerbiai Európa-bajnokságon a magyar válogatott csütörtökön a szlovénokkal, pénteken az olaszokkal, vasárnap pedig a törökökkel találkozik Nisben.


A C csoport győztese - legnagyobb eséllyel Törökország - közvetlenül bejut az Eb negyeddöntőjébe, a második és harmadik csapat pedig jövő kedden nyolcaddöntőt vívhat Belgrádban. A kvartett utolsó helyén végzett válogatott viszont befejezi a szereplését.


A nemzeti együttes két éve, a csehországi Eb-n egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőig jutott, és a 12. helyen zárt.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: