Európa-bajnokság 2019

Végleges csoportellenfeleink kerete

2019.06.25. 15:09 | Európa

Kedden délelőtt Törökország csapathirdetésével minden csoportellenfelünk 12 fős kerete hivatalossá vált a 2019-es Európa-bajnokságra. A magyar válogatott a szerbiai Nis városában Szlovénia, Olaszország és Törökország együttesével mérkőzik.

 

Fotó: FIBA.Basketball

 

Válogatottunk június 27-én, csütörtökön 16 órától Szlovénia ellen kezdi meg szereplését. Ugyan a szlovénoknál (is) akadtak sérültek és lemondások, nagy meglepetés náluk nincs. A külső sor két alappillére Nika Baric és Teja Oblak természetesen rendelkezésre áll. A feltörekvő generációjukból Annmaria Prezelj további fejlődését és Zala Friskovec bemutatkozását kísérik megkülönböztetett figyelemmel. Magas posztokon a felkészülési meccseiken kiemelkedően játszó és Schióban hosszabbító Eva Lisec lehet domináns. Ide segít évek óta jól ismert honosítottjuk Shante Evans, aki erős fizikumával, ponterős játékával sokat lendít rajtuk.

 

A szlovén válogatott kerete: Nika Baric, Merisa Dautovic Shante Evans, Zala Friskovec, Teja Gorsic, Tina Jakovina, Aleksandra Kroselj, Eva Lisec, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik és Marusa Senicar.

 

 

Olaszország ellen folytatja szereplését csapatunk pénteken 18 óra 30 perctől. Az olaszoknál természetesen Giorgia Sottana és Cecilia Zandalasini szerepel a címlapokon. Ők nem csak ennek a csoportnak, de az egész Európa-bajnokságnak nagy sztárjai lehetnek. A jól ismert 89-90-es olasz generáció tapasztalt képviselői, mint Sabrina Cinili vagy Martina Crippa mellett már feltörekvő fiatalok is helyet követeltek maguknak. Érdemes lesz Elisa Penna vagy éppen az olasz-ausztrál kettős állampolgár Nicole Romeo játékát nézni, akik a felkészülési meccseken meghatározók voltak. Az elmúlt évek eredményes korosztályos válogatottjaiból pedig Lorela Cubaj és Olbis Futo Andre kapott teret a bizonyításra.

 

Az olasz válogatott kerete: Olbis Futo Andre, Sabrina Cinili, Martina Crippa, Lorela Cubaj, Valeria De Pretto Caterina Dotto, Francesca Dotto, Elisa Ercoli, Elisa Penna Nicole Romeo, Giorgia Sottana és Cecilia Zandalsini.

 

Végül a magyar együttes vasárnap vasárnap 16 órától Törökország ellen zárja a csoportkört. A törököknél folytatódott az a fiatalítás és generációváltás, amit a Világbajnoksággal tavaly ősszel megkezdtek. A felkészülési mérkőzéseken többet mutatottak, mint amire előzetesen számítani lehetett. A régi-új kapitány Ceyhun Yildizoglu Quanitra Hollingsworth helyett Kiah Stokes-nak szavazott bizalmat honosítottként. A veterán sztárok közül Bahar Caglar maradt hírmondónak, de az élcsapataikban is egyre több lehetőséget követelő játékosok lehetnek már a húzóemberek, mint Tuğçe Canıtez, Cansu Köksal vagy éppen Olcay Çakır Turgut. Riválisaik közül velük mérkőztünk felkészülési mérkőzésen Burgosban, akkor 66-57-re maradt alul a magyar csapat.

 

A török válogatott kerete: Isil Alben, Pelin Bilgic, Bahar Caglar, Olcay Cakir Turgut, Tugce Canitez, Ayse Cora, Cansu Koksal, Inci Guclu, Tilbe Senyurek, Kiah Stokes, Esra Ural Topuz, Asena Yalcin.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: