Európa-bajnokság 2019

Hétfőn megkezdte a felkészülést az U20-as válogatott

2019.06.26. 21:13 | Utánpótlás hírek

Hétfőn Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában megkezdte a felkészülést az U20-as válogatott az augusztus 3-án rajtoló csehországi korosztályos Európa-bajnokságra.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Korábban már beszámoltunk arról, hogy a magyar csapat májusban két rövidebb etapot teljesített. Ezen összetartások után mindenki kapott egyéni feladatot, amit a lányok tisztességesen elvégeztek. A keret tagjai közül többen az elmúlt egy hónapban Ábrahám Mártával egyéni képzésen is részt vettek.


Lapunknak Koronics András technikai vezető elmondta, hogy hétfőn 10 fővel kezdték meg a munkát. Ők Tenyér Zsófia, Vincze Virág, Dúl Panka, Révész Boróka, Tóth Orsolya, Czukor Dalma, Király Andrea, Radócz Fanni, Kovács Kitti és Szeli Kitti.

 

Hozzájuk csatlakozik csütörtökön Jáhni Zsófia, aki az Európa Játékokon szerepelt Minszkben. Kányási Veronika fogát műtötték, így majd jövő héten kapcsolódhat be a munkába. A keret tagjai még a felnőtt válogatottal Európa-bajnokságon szereplő Pusztai Petra és Lelik Réka. Esetükben az a megállapodás, hogy amikor befejeződött az ottani szereplésük, pihenőt kapnak és ezt követően érkeznek meg.

 


Az első hetet még leginkább fizikális jellegű munka határozza meg, illetve egyéni képzések. Ahogy az év ezen időszakában jellemző, még a rendelkezésre álló játékosok közül is többeknek akadtak tanulmányi kötelezettségei, amik miatt el kellett hagyniuk az edzőtábort. Beszélgetésünk során Koronics András is megjegyezte, hogy csütörtökön lesz az első foglalkozás, amikor tíz fővel tudnak együtt dolgozni.


A felkészülési meccseket tekintve válogatottunk június 5-én és 6-án Törökországgal mérkőzik Székesfehérváron. Utána Olaszországban, Bormióban szerepel a magyar együttes július 13-án és 14-én. Ezt követő hétvégén Hollandiát fogadjuk, majd az Európa-bajnokság előtti utolsó mérkőzéseken Horvátországot.


Augusztus 3. és 11. között a csehországi Klatovy ad otthont az U20-as A-divíziós Európa-bajnokságnak. Az előzetes menetrend szerint a magyar válogatott augusztus 3-án, szombaton 13 óra 30 perctől Fehéroroszország ellen debütál. Ezt követően augusztus 4-én, vasárnap 19 óra 45 perctől Belgium lesz a rivális. Augusztus 5-én, hétfőn 20 óra 15 perctől pedig Litvánia ellen zárjuk a csoportkört.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: