Európa-bajnokság 2019

Letette esküjét a nápolyi Universiadéra utazó magyar csapat

2019.06.26. 16:54 | Egyetemi kosárlabda | Forrás: MTI

Ünnepélyes esküt tett a július 3-14. között Nápolyban sorra kerülő 30. nyári Universiadén szereplő 160 fős magyar küldöttség az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) aulájában szerdán.

 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

"Nem kis erőfeszítést jelent és követel a sport és a szellem egyidejű edzése. Az itt összegyűlt fiatalok magas szinten űzik mindkettőt, önök egyszerre képesek mindkét területen helytállni" - mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, majd kiemelte, hogy egyre több ország vesz részt az Universiadén, ami jelzi az esemény rangját.


Az Universiadéra a magyar csapat tagjait 38 felsőoktatási intézmény - közte 14 külföldi - delegálja, a legtöbben a Testnevelési Egyetemet (TF) képviselik.


Mocsai Lajos, a TF rektora kiemelte, hogy az Universiade az egyetemi sport különleges ünnepe, az olimpia előszobája.

 


Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, a delegáció vezetője emlékeztetett arra, hogy az egykori magyar Universiade-résztvevők közül később többen lettek élsportolók, olimpiai és világbajnoki érmesek, illetve sportvezetők.

 

Felidézte, hogy az Universiadék 1959 óta íródó történetében a magyar sportolók eddig 120 arany-, 95 ezüst-, és 112 bronzérmet nyertek. Az egyetemisták és főiskolások olimpiájának nevezett nápolyi eseményen a magyar fiatalok 12 sportágban - atlétika, íjászat, cselgáncs, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, röplabda, tekvondó, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda - versenyeznek majd.


Kiss Ádám örömtelinek nevezte, hogy négy csapat is indul a küzdelmekben: férfi és női vízilabdában, valamint női kosárlabdában és röplabdában. Megjegyezte, hogy röplabdacsapat az 1965-ös budapesti Universiade óta először indul az egyetemisták olimpiáján.


Az eskü szövegét Bleicher Réka röplabdázó mondta el a versenyzők és a bírók előtt.
Az esemény zárásaként Szabó Tünde adta át a csapatzászlót Kiss Ádám delegációvezetőnek.

 

Forrás: MTI


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: