Európa-bajnokság 2019

Nyolc mérkőzéssel kezdetét veszi a 2019-es Európa-bajnokság

2019.06.26. 22:39 | Európa-bajnokság 2019

Csütörtökön nyolc mérkőzéssel elrajtol Szerbiában és Lettországban a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság. A magyar válogatott Szlovénia ellen lép pályára. Részletes beharangozónk ITT olvasható. Az alábbiakban kitekintőt teszünk, hogy mely mérkőzésekre érdemes még figyelni.

 

Fotó: FEB

Fotó: FEB


Az A-csoportban láthatjuk a címvédő Spanyolországot, akik Ukrajnával mérkőznek. Olyan szempontból pikáns párosítás, hogy a selejtezők során is egy csoportban volt a két gárda és óriási csatákat vívtak. Mindkettőt a spanyolok nyerték, de a kijevi 72-68-as derbi az egész sorozat egyik legjobb meccse volt. Nem ideális ellenfél Ukrajna a nyitó napon. A társházigazda Lettország Nagy-Britanniával mérkőzik. Jó benyomást tett utolsó tornáján a brit gárda Svédország legyőzésével és azzal, hogy egylabdás végjátékig mentek Fuenlabradában a spanyolokkal. Ettől függetlenül hazai közönség előtt a lettek még a hiányosabb összeállításuk ellenére is favoritok.


A B-csoportban Csehország ellen bemutatkozik az első számú trónkövetelőnek tekinthető Franciaország. A csehekkel Prágában nem is olyan régen találkoztunk, több sérülés hátráltatja Stefan Svitek gárdáját, így bravúr lenne tőlük a siker. Francia szemszögből viszont ideális felhozó meccs lehet a folytatásra. Svédország és Montenegró csatáján még akkor is nagy favorit az észak-európai csapat, ha rettenetesen gyengén muzsikáltak az utolsó tornájukon. Abban bízhatnak, hogy Frida Eldebrink és Amanda Zahui beépítésével is haladhattak a napokban. Montenegró a mezőny legszerényebb játákerőt képviselő csapata.

 


A C-csoportban szerepel a magyar válogatott. Szlovénia elleni találkozónkat részletesen ITT vezettük fel. A négyes másik meccsét a török-olasz rangadó adja. Az első nap egyik legjobban várt mérkőzése ez. Mindkét oldalon klasszis játékosokkal. A törökök a vártnál jobb benyomást tettek megfiatalított csapatukkal a felkészülési időszakban. Az olaszoknál pedig Cecilia Zandalasini és Giorgia Sottana bármikor varázsolhat.


A D-csoportban Szerbia Fehéroroszág ellen debütál. A szerb lányoknak a nagy mértékű magyar kötődés miatt itthon is sokan szurkolnak. Ha komolyak a szándékaik az Eb-re, márpedig hazai pályán nyilván azok, akkor ezt a meccset nyerniük kell. A fehéroroszok hazánkban hangoltak a hétvégén. Egy jó szerkezetű klasszis villanásokra képes gárdát ismertünk meg náluk. Ebben a négyesben rendezik a nap másik csúcsmeccsét, ami az orosz-belga csata lesz. Emma Meesseman és Maria Vadeeva összecsapása. Kell-e ennél többet írni? Két extra keretű gárda, amely akár az érmekért is csatázhat az utolsó hétvégén.

 

Menetrend


A-csoport
17:30 Nagy-Britannia - Lettország
20:00 Ukrajna - Spanyolország

 

B-csoport
12:00 Svédország - Montenegró
14:30 Franciaország - Csehország

 

C-csoport
16:00 Magyarország - Szlovénia
18:30 Törökország - Olaszország

 

D-csoport
17:45 Oroszország - Belgium
20:30 Fehéroroszország - Szerbia


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: