Európa-bajnokság 2019

Nagy hátrányból fordított, óriásit küzdött a magyar válogatott

2019.06.27. 18:21 | Magyar válogatott

Sikerrel mutatkozott be a magyar válogatott a 2019-es Európa-bajnokságon. A mieink 88-84-re győzték le Szlovéniát. Válogatottunk 14 pontos hátrányból állt fel és óriási küzdéssel, extra negyedik negyeddel biztosította be a győzelmet.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Az első percek a nagy tornák nyitó meccseire jellemző mederben haladtak. Mindkét csapat még feszülten játszott, igyekezett alkalmazkodni a környezethez. A szlovénok kezdtek valamivel jobban és 11-9 után egy 9-4-es sorozattal 20-13-ra léptek el, amikor Székely Norbert időt kért. Védekezésben akadtak kihagyások, hiszen az első 11 szlovén kísérletből 7 sikeresnek bizonyult. Ráadásul már három labdát adtunk el. A kapitány eligazítása hatékonynak bizonyult, a folytatásban egy pontra is felzárkóztunk. Az első szakasz végén pedig 25-22-re ment riválisunk. A második negyed is hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Öt percen át mindössze egy mezőnykosarat jegyeztünk és ez idő alatt 10 egységre nőtt a differencia. A küzdésre azonban nem lehetett panasz. Studer Ágnes triplával újra feljöttünk 35-32-re és innentől a félidőig látótávolságban maradtunk.

 

 

A 39-36-os félidőben azt láthattuk a statisztikán, hogy vezettünk a lepattanókban és a 9 gólpasszra is lehetett építeni. Ráadásul a duplákat közel 58%-al dobtuk. Elsősorban a 12 eladott labda és az 1/7-es triplamutató okozhatott fejfájást. Árulkodó adat volt, hogy náluk nyolc játékos között oszlott meg a 36 pont, addig riválisunknál a 11 egységig jutó Lisec, a 10 pontos Oblak és a 8 pontos Evans mellett a kulcsemberek nem kaptak sok segítséget. A harmadik negyedben mégis úgy nézett ki, hogy erre a trióra építve Szlovénia bebiztosíthatja a sikert. Három perc alatt 51-38-ra léptek el. A legnagyobb differencia pedig 14 pont volt a felek között. A különbség 10 egység környékén állandósult. Másfél perc volt hátra, amikor egy középtávoli vállalása után Lisec rosszul fogott talajt és óriási fájdalmak közepe maradt a parketten. Nem tudta folytatni a meccset.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Az utolsó 10 percnek 69-59-ről futottak neki a csapatok. Jól kezdtünk és másfél perc alatt 4 pontra felzárkóztunk. Óriási harcolt csapatunk és bár a legtöbb fordítási kísérletünkre érkezett szlovén válasz, de innentől teljesen nyílt lett a meccs. Ráadásul esélyt kínált Shante Evans kipontozódása is. Mentálisan volt igazán egyben Székely Norbert együttese, miután 15 kísérletből 9 sikeres lett mezőnyből ebben a 10 percben. Megdupláztuk szerzett labdáink számát és mindössze 2 eladott labdánk volt. A hajrában pedig megvillant Yvonne Turner klasszisa, másfél percce a vége előtt két triplája hozta el a fordítást. Az utolsó percet már büntetőzés határozta meg, de itt egyértelmű lélektani fölényben játszottunk és megérdemelt győzelmet arattunk. Yvonne Turner 23, Határ Bernadett 21, Studer Ágnes 17 ponttal zárt. Folytatás pénteken Olaszország ellen.

 

Eredmény
Magyarország - Szlovénia 88-84 (22-25, 14-14, 23-30, 29-15)

 

Statisztika


 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: