Európa-bajnokság 2019

Villámértékelések a szlovénok elleni siker után

2019.06.27. 18:35 | Európa-bajnokság 2019

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, a magyar válogatott 88-84-re legyőzte Szlovéniát a 2019-es Európa-bajnokság első játéknapján a szerbiai Nisben. Az összecsapás után röviden értékeltek a főszereplők, melyet az MTI munkatársai gyűjtött csokorba.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Forrás: MTI

 

Székely Norbert elégedetten érkezett a sajtótájékoztatóra, és elsőként a hitről beszélt:
"Hittünk magunkban és egymásban, egy pillanatig sem adtuk fel, ez volt a kulcs. Nagyon rossz felkészülésen vagyunk túl, nem ismertük egymást eléggé, de most megvolt a ritmus, és remek betöréseket mutattunk be. A szlovénok kiválóan játszottak, talán kicsit szűk volt a rotációjuk" - mondta a szövetségi kapitány hozzátéve, a csapat extra teljesítményt nyújtott az utolsó öt percben.


Raksányi Krisztina csapatkapitány is gratulált az ellenfélnek, hangsúlyozva, hogy nagyon kemény meccsen vannak túl.


"Büszke vagyok arra, hogy kétszer is visszajöttünk több mint tízpontos hátrányból, ez igazi csapatmunka volt. Az is kellett a győzelemhez, hogy a második félidőben végre mi szedtünk sok lepattanót" - jelentette ki a Győr kosarasa.

 


Damir Grgic, a szlovénok szakvezetője elismerően beszélt a magyarok kitartásáról:
"Teljesen megérdemelten nyertek, okosan játszottak, a hajrában pedig kulcsfontosságú dobásokat vállaltak el sikeresen. A védekezésünkkel végig gond volt, sajnos rövid a csapatom, kevés embert tudok forgatni, Lisec kidőlése pedig megpecsételte a sorsunkat" - fejtette ki.


Nika Baric csapatkapitány elsőként szintén a magyarokat méltatta:
"Nem voltunk elég jók, az ellenfél a 10-0-ás és 8-0-ás rohamunkból is felállt. Igazságos eredmény született, mi bárkit meg tudunk verni, de ma kevés volt a játékosunk. Holnap megpróbálunk nyerni a törökök ellen" - fűzte hozzá az Euroliga-bajnok Jekatyerinburg légiósa.


A második fordulóban Olaszország lesz a magyarok ellenfele pénteken 18.30 órakor.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: