Európa-bajnokság 2019

Kihirdette keretét az NKE - FCSM Csata

2019.07.02. 16:00 | Magyarország

Az NKE - FCSM Csata a hivatalos felületein sajtóközleményben mutatta be keretét a 2019/2020-as szezonra. Részletek a klub összeállításában.

 


Forrás: NKE - FCSM Csata

 

A koncepciónk nem változott, idén is a fiatal magyar tehetségekre építjük csapatunkat, 3 külföldi játékossal kiegészítve.

 

Továbbra is csapatunkat erősíti két felnőtt válogatottban is bemutatkozott Horváth Bernadett és Lelik Réka akikre a következő szezonban is kulcsszerep hárul.

 

A második szezonját kezdi csapatunkban az U-20-as válogatottal Európa bajnokságra készülő Radócz Fanni, akire több szerep fog hárulni a belső pozíciókban.

 

Az U-18-as válogatottal EB-re és VB-re készülő Angyal Barbara és Mányoky Réka már belekóstolt a felnőtt bajnokság légkörébe valamint Boros Júlia és Horváth Fruzsina is csapatunkat fogják erősíteni.

Felnőtt keretünk tagja lesz az U-16-os válogatott Krasovec Lili akiben nagy potenciát látunk.

 

Második szezonját kezdi meg kék-fehérben a 22 éves több korosztályos EB-t megjárt Solymosi Noémi és elkezdi első felnőtt szezonját a 2002-es születésű Várszegi Réka is.

 

Belső posztra érkezik az újonc amerikai Megan Gustafson 22 éves 190 cm, aki az IOWA Hawkeyes University játékosa volt. Őt választották az idei egyetemi bajnokság (NCAA) legjobb játékosának valamint ő lett a szezon legeredményesebb pontszerzője is. Jelenleg is az amerikai profi bajnokságban játszik (WNBA) a Dallas Wings színeiben. Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy nálunk kezdi európai karrierjét.

 

 

Szintén Amerikából érkezik a nagy rutinnal és nemzetközi tapasztalattal rendelkező Emma Cannon 30 éves 188 magas, aki már már több európai top bajnokságban játszott. Legutóbb lengyel bajnok volt az Arka Gdynia csapatával. Komoly nemzetközi tapasztalata (WNBA, Euroleague, Eurocup) és rutinja nagy segítség lehet a tehetséges fiatal játékosaink számára.

 

A harmadik légiósunkról is hamarosan hírt adunk.

 

Vezetőedzőnk továbbra is Tursics Krisztián, aki fiatal kora ellenére már második szezonját kezdi az NB-I-es bajnokságban. Nagy lelkesedéssel és rengeteg munkával küzd a magasra kitűzött céljainkért.

Másodedzőnk a jól ismert magyar bajnok és kupagyőztes volt válogatott játékos Bódi Ferenc lesz, aki az MTK-Törökbálint csapatától érkezett és első szezonját kezdi a hölgyek irányításával. Felnőtt csapatunk mellett az amatőr NB I-B-s és az U-18-as csapatunk vezetőedzője is lesz.

 

Erőnléti edzőnk továbbra is Horváth Balázs marad.

 

Szakmáry Attila személyében új gyúró érkezik a csapatunkhoz aki eddig az úszó válogatottnál tevékenykedett.

 

A technikai vezető feladatokat Mányoky Fanni látja el és ő vezeti továbbra is az egyetemi csapatunkat a következő évadban.

 

A felnőtt keret augusztus 19-én kezdi meg a felkészülést a szeptember végén kezdődő új bajnoki évadra.

 

Forrás: NKE - FCSM Csata

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: