Európa-bajnokság 2019

Számtalan egyetemi rekordot megdöntött Megan Gustafson

2019.07.02. 22:58 | NCAA Női kosárlabda

Kedden jelentette be a hivatalos honlapján az NKE-FCSM Csata, hogy szerződtette a következő évadra Megan Gustafson-t. Azok számára, akik nagy kedvelői a tengerentúli egyetemi kosárlabdázásnak, ennél izgalmasabb hír nem is érkezhetett volna ezen a nyáron.

 

Fotó: University is Iowa

Fotó: University is Iowa

 

Az európai karrierjét hazánkban kezdő Megan Gustafson eredményeit nem kell senkinek sem bemutatni. A University of Iowa sztárja tavasszal folyamatosan döntögette a különböző rekordokat és a tengerentúli szakma számtalan díjjal jutalmazta. Egyedül az okozott kisebb csalódást, hogy az Iowa nem vívta ki a Final Four-ba jutást. A legjobb nyolc csapat között a Baylor búcsúztatta őket.

 

Fotó: University is Iowa

 

Ez volt azonban az egyetlen kudarc Gustafson szezonját nézve, mivel bezsebelte a Naismith Év Játékosa díjat, az AP Év Játékosa elismerést, ugyanezt az ESBWA-tól is megkapta. A legjobb centernek járó Lisa Leslie-díj is hozzá került 2019-ben.

 

 

 

Miután befejezte tanulmányait, a University of Iowa a 10-es számú mezét visszavonultatta. Nem kevesebb, mint 16 statisztikai mutatóban vezeti az egyetem női kosaras szakmai programjának örökranglistáját.

 

Fotó: University is Iowa

 

Természetesen a pontok (2804) és a lepattanók (1460) között is az élen áll. A 2018/2019-es szezont nézve pedig az országos rangsorban öt mutatóban zárt az élen. A pontátlag (27.8), mezőnyszázalék (69.6), összes szerzett pontok (1001), értékesített mezőnykosarak száma (412) és a dupla-duplák (33).

 

Fotó: University is Iowa

 

A WNBA Draft-on a Dallas Wings szerezte meg a játékjogát. Májusban nem tudott megragadni a csapatnál. A klubot elért sérüléshullám miatt azonban a közelmúltban visszahívták, így dallasi színekben a WNBA-ben is követhetjük.

 

Fotó: University is Iowa

Fotó: University is Iowa


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: