Európa-bajnokság 2019

Jekatyerinburgban szerepel keddtől a 3x3-as válogatott

2019.07.08. 23:55 | Magyarország

A 3x3-as felnőtt válogatottunk kedden és szerdán Jekatyerinburgban a FIBA 3x3 Women's Series negyedik állomásán szerepel. 10 órától élőképes közvetítés mellett szurkolhatunk a magyar lányoknak.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Két héttel vagyunk az emlékezetes ezüstérmet hozó amszterdami 3x3-as Világbajnokság után és máris újra a pályán láthatjuk a felnőtt válogatottunkat. Károlyi Andrea együttese ugyanis kedden bemutatkozik a FIBA - idei évre életre hívott - versenysorozatában, a FIBA 3x3 Women's Series jekatyerinburgi állomásán. Sokszor hírt adtunk már arról, hogy a nemzetközi szövetség és a szervezőbizottságok egyeztetései elhúzódtak, így rendkívül későn írták ki a sorozatot a 2019-es szezonra. Ennek megfelelően a már kialakult versenynaptárral rendelkező válogatottak, mint például a magyar is, már nem tudtak változtatni a programjukon. Ennek köszönhető, hogy a mieink az első három fordulót (Chengdu, Torino, Poitiers) kihagyták. A sorozat elsődleges feladata, hogy pontgyűjtési lehetőséget kínáljon a résztevőknek. A korábbi interjújában Károlyi Andrea is elmondta lapunknak, hogy itt még a Világbajnokságnál is bőkezűbben osztják a ranglista pontokat.

 

 

A sorozatba hatfős bő kereteket lehet nevezni. A világbajnoki négyes mellett Böröndy Vivien és Szabó Petra szerepel a FIBA felé leadott névsorban. A magyar válogatott a Világbajnokságon látott felállásához képest egy játékost cserélt. Jekatyerinburgban Cyesha Goree, Papp Klaudia és Theodoreán Alexandra mellett Böröndy Vivien képviseli hazánkat. Medgyessy Dórának lekötött nyaralása volt erre az időszakra, így még jól megérdemelt pihenő-idejét tölti. Válogatottunk Csehországgal, Fehéroroszországgal és Mongóliával került egy négyesbe. A két európai riválisunk jobban játékban van, hiszen mindkét gárda a hétvégén a sorozat franciaországi állomásán szerepelt. Ráadásul Poitiers városában a csehek meg is nyerték a tornát. Az ottani keretükhöz képest egyet cseréltek. Szintén szerepeltek Franciaországban a fehéroroszok is. Ők is egy helyen változtattak.

 

A magyar válogatott fő versenye a 2019-es szezonban változatlanul a debreceni Európa-bajnokság, de a FIBA 3x3 Women's Series is eredményorientált szemléletet követel meg. Akár a 4-5. helyezés is kulcsfontosságú lehet az olimpiai kvalifikáció menetében. Kedden 10 órától Csehország, déltől Mongólia lesz a rivális. Szerdán déltől pedig a fehéroroszok ellen zárjuk a csoportkört. A másik négyesben a házigazda oroszok mellett a franciák, Románia és USA szerepel. A csoportból az első helyezett alanyi jogon elődöntős. A négy közé jutásért a 2-3. helyezettek keresztbe játszanak. A mérkőzések az alábbiakban élőben követhetőek:

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: