Európa-bajnokság 2019

Szerbia ellen zárja a csoportkört az U18-as válogatott

2019.07.08. 11:53 | Utánpótlás hírek

Hétfőn este 20 óra 45 perctől Szerbia ellen zárja a csoportkört a magyar válogatott az U18-as A-divíziós Európa-bajnokságon.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Kiválóan indult válogatottunk számára a szarajevói kontinenstorna. A fehéroroszok és az oroszok ellen is meggyőző játékkal aratott magabiztos győzelmet Völgyi Péter együttese. Az első hétvége után minden mutatóban a legjobbak között szerepel a magyar csapat. A második legtöbb szerzett pontot érték el a mieink, akik a teljes 16 csapatos mezőnyt nézve a leghatékonyabban, legjobb százalékkal értékesítették a lehetőségeiket. A legtöbb gólpasszt és a harmadik legtöbb szerzett labdát is a magyar válogatottnál könyvelték el. Ráadásul a lepattanókban is a top5-ben vagyunk. Egységes a csapatunk és a kulcsembereknek sem kellett túlzottan sokat vállalni, ami - már a világbajnoki terhelésre is kitekintve - kulcsfontosságú. Lelkileg pedig szintén stabil alapokat biztosít, hogy egy ilyen egyhónapos nagy kaland nyitányán az első élmények ennyire pozitívak.

 

 

Szerbia ellen soha nem egyszerű játszani, legyen szó bármilyen korosztályról vagy bármilyen tét mellett zajló tornáról. A csapatuk hagyományosan jól képzett játékosokból áll, akik jó versenyzői adottságokkal rendelkeznek, kellően motiváltak, agresszívek és az esetek többségében - ahogy most Szarajevóban is - a szerkezetük is adott. Hiába mutatkozik szigorúan a statisztikák, a szubjektív benyomások alapján valamivel nagyobb esély a válogatottunk előtt a győzelemre, egy-egy kihagyást koncentrációban, egy-egy eladott labdát ez a szerb gárda könyörtelenül meg tud büntetni. A csapatstatisztikákat nézve elmondható, hogy válogatottunk közel 50%-os mezőnymutatója, 24 gólpassza, 12 szerzett labdája átlagban az első két találkozón, kiemelkedő. Nagy fölényben vagyunk ezekben Szerbiához képest, amire lehet építeni.

 

A lepattanók terén minimálisan a szerbek állnak jobban, ahogy azt a tornát megelőző nagyinterjúnkban Völgyi Péter is elmondta, egy magas szerkezetű együttessel érkeztek. Szerzett labdákban közel ugyanannyit átlagolnak és nekik is jön ebből meccsenként legalább 12 pont. Meghatározhatja a győztes kilétét, hogy ebben melyik gárda kerül fölénybe. A szerbek átlagban 26 eladott labdájuk van - nekünk csak 18 - meccsenként és tekintve, hogy ilyen szituációkból eddig legalább 25 pontot értünk el a fehéroroszok és az oroszok ellen, itt komoly esélyek mutatkoznak. Óriási kérdés lesz, hogy melyik fél tudja jobban megbecsülni a labdát és kevesebb ki nem kényszerített hibával játszani. A hétfői játéknap a jelenlegi versenyrendszerben ugyanis minden korosztályos kontinenstornán egy nagyon kritikus nap. Hosszú felkészülés után a nyitó hétvégén kaptak a csapatok egy nagy terhelést (fizikálisan, mentálisan) és sorozatban ez lesz a harmadik összecsapás a keddi szünnap előtt.

 

A magyar válogatott jelenleg vezeti a B-csoportot és a szerbek ellen egy sikerrel minden további számolgatás nélkül be is biztosítaná első helyét. Ez azt jelentené, hogy szerdán az A-csoport negyedikje lenne a rivális 18 óra 30 perctől. Ott jelenleg Belgium még nyeretlenül sereghajtó.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: