Európa-bajnokság 2019

A fehéroroszok ellen már a csoportgyőzelem a tét Jekatyerinburgban

2019.07.09. 20:34 | Magyarország

Szerdán délben Fehéroroszország ellen zárja csoportmérkőzései sorát a magyar válogatott Jekatyerinburgban a FIBA 3x3 WS negyedik állomásán.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

A Cyesha Goree, Böröndy Vivien, Papp Klaudia és Theodoreán Alexandra alkotta négyes meggyőző teljesítménnyel kezdte a tornát. A cseheket és a mongolokat is úgy sikerült legyőzni, hogy jóval a 10 perces játékidő vége előtt elérték a mieink a 21 szerzett pontot. Ismét azok az erények mutatkoztak meg, mint Amszterdamban. Jó iram, magabiztos lepattanózás és stabil távoli, középtávoli dobások. Szépen oszlottak meg a terhek, mindkét meccsen mindenki betalált. Goree az első nap után 17 szerzett ponttal áll, Theodoreán 9-nél, Papp és Böröndy 8-8-nál. A csehek ellen 68%-al, Mongólia ellen 66%-al dobtunk mezőnyből.

 

 

Az utolsó csoportmérkőzést a fehéroroszok ellen vívjuk. Ők is hasonlóan magabiztosan verték Mongóliát és Csehországot. A hétvégén Franciaországban a poitiers-i tornán is ott voltak. Ahhoz képest egy főt cseréltek. Ugyan 1 győzelem mellett két vereség lett az akkori mérleg, de jó teljesítményt nyújtottak. Kisebb meglepetésre verték a Bourges-ból és a nagyválogatottból jól ismert Katherine Plouffe vezette Kanadát. A franciáktól és hollandoktól pedig szoros végjátékban kaptak ki. Értékes erőfelmérőre készülhetünk. A győztes megnyeri a csoportot és legközelebb szerdán délután 16 órától az elődöntőkben lesz érdekelt. A vesztes fél viszont negyeddöntőt vív az A-csoport harmadik helyezettjével.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: