Európa-bajnokság 2019

A helyosztó előtt visszatekintés az Universiade elmúlt két mérkőzésére

2019.07.09. 14:24 | Egyetemi kosárlabda

Szerdán Finnországgal mérkőzik a 9. helyért az Universiade válogatott Nápolyban. A találkozóra való ráhangolódásként egy kicsit tekintsünk vissza a magyar lányok vasárnapi és hétfői mérkőzéseire. Lássuk milyen út vezetett ahhoz, hogy ilyen értékes helyezésért játszhat csapatunk.

 

Fotó: MEFS

Fotó: MEFS

 

Vasárnap Argentínát múlták felül a mieink a 9-16. helyért zajló csatározások nyitányán. Bach Boglárka bokasérülése ellenére az a mérkőzés nagyon rendben volt, kiváló egyéni teljesítményeket és hatékony összjátékokat láthattunk. Szerdán a finnek ellen is erre lenne szükség.

 

"Gratulálok a lányoknak! Nagy küzdelemben úgy tudtunk nyerni, hogy elveszítettük egyik kulcsjátékosunkat. Bach Boginak jobbulást, a csapatnak további győzelmeket kívánok. Több jó egyéni teljesítmény is akadt, de igazi csapatként győztük le az argentinokat."  - mondta Horváth József vezetőedző még a lefújás után.

 

A szlovákok ellen már a félidőre meghatározó különbség alakult ki. "Fontos győzelmet arattunk és ami örömteli, hogy egyre inkább csapatként tudjuk megnyerni a mérkőzéseinket. Minden meccsen van egy-két játékosunk, aki extra teljesítményt nyújt. Büszke vagyok a lányokra, hogy a 9. helyért tudunk játszani. Bogiért is küzdöttek és ezért is tudtunk ilyen nagy arányú győzelmet aratni." - összegzett Horváth József.

 

 

Fotó: MEFS

 

Volt alkalmunk hosszabban beszélgetni Magyar Bianka edzővel, aki részletesen áttekintette a két helyosztó párharcot. Argentína ellen nehezen lendült bele a csapat, de sima lett végül a meccs.

 

"Rosszul kezdtünk. Rögtön az első negyedben kaptunk 18 pontot az argentinoktól. Olyan játékot mutattak, amire számítottunk. Alacsonyak voltak és rendkívül gyors kosárlabdát játszottak. Ennek erősségeit az első negyedben megmutatták. Magunkra találtunk és csináltunk egy lerohanást a második negyedben. Sajnos a végén volt egy sérülés. Bach Boglárka szenvedett bokasérülést és onnantól nem térhetett vissza a pályára. Szerencsére ez nem zavarta meg a csapatunkat, tartva az előnyünket - igaz, az utolsó negyed kicsit szorosabbra sikerült - arattunk győzelmet. A kispadról érkezve nagy lendületet adott Doktor Anna, aki nagyon szépen szállt be."- összegzett Magyar Bianka mielőtt rátért volna Szlovákia legyőzésére.

 

A szlovákok ellen az előzetes várakozásoknál hamarabb kialakult a döntő differencia. "Kicsit szorosabb meccsre számítottunk. Egy percig nem forgott veszélyben a győzelem. Komoly előnyre tudtunk szert tenni, már a félidőre kialakult a 20 pontos különbség. A vártnál magabiztosabb sikert arattunk. Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert a kulcsjátékosunk Bach Bogi kiesése után tudtak úgy beszállni többen a padról, hogy segítsenek a csapatnak. Az a jó a mi csapatunkban, hogy mindig más ember a vezér. Egy győzelemre vagyunk a 9. helytől, amit a csoportmeccsek után kitűztünk célnak. Holnap a finn válogatott ellen ezért fogunk játszani."


Fotó: MEFS


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: