Európa-bajnokság 2019

Magyar bronzérem, francia siker, Goree a legeredményesebbek között

2019.07.10. 23:08 | Magyarország

Szerdán este lezárult Jekatyerinburgban a FIBA 3x3 WS negyedik állomása. A tornát Franciaország nyerte, míg a magyar válogatott bronzérmes. Cyesha Goree pedig 27 szerzett pontjával holtversenyben a torna harmadik legeredményesebb játékosaként zárt.

 

 

Az elődöntőben a magyar válogatott a házigazda Oroszországgal szemben maradt alul, míg a másik ágon Franciaország USA-t verte. A finálé kiélezett küzdelmet hozott, ahol a franciák végül hosszabbítást követően bizonyultak jobbnak a házigazdánál.

 

 

 

Az egyéni mutatókat nézve, Anna Leshkovtseva lett a legeredményesebb 29 ponttal, míg mogötte Anastasia Logunova zárt 28 egységgel. A harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki a francia Migna Touré, Cyesha Goree és az amerikai válogatottban villogó Michaela Onyenwere között.

 

Az előbbiekben felsoroltak közül mindhárman 27-27 pontot jegyeztek. Goree teljesítményének értékét viszont növeli, hogy Oroszország hat, Franciaország és USA 5-5, míg Magyarország csoportgyőzelmének és elődöntős búcsújának köszönhetően mindössze négy mérkőzést vívott a tornán.

 

 

A FIBA 3x3 WS a hétvégén Lignanóban folytatódik. A tornát Franciaország kihagyja. Ott lesz viszont a mezőnyben a világbajnoki ezüstérmes Kína és a jekatyerinburgi tornát kihagyó olaszok is újra megmutatják magukat. A magyar válogatottnak is szurkolhatunk a június 13-án és 14-én megrenezésre keülő eseményen.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: