Európa-bajnokság 2019

Törökországban játssza első felkészülési meccseit az U16-os válogatott

2019.07.10. 17:48 | Utánpótlás hírek

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, szombat óta Székesfehérváron készül az U16-os válogatott. Igor Skocovski együttese az előttünk álló két napban Törökországban vív felkészülési mérkőzéseket. A vezetőedzőt kérdeztük az eddigi tapasztalatokról.

 


Szélesebb közönség az U16-os válogatottal az április franciaországi tornán találkozhatott utoljára, akkor a magyar lányok remek teljesítményt mutattak egy rangos nemzetközi erőfelmérőn. Elsőként arról kérdeztük Igor Skocovskit, hogy miként alakult a szakmai stáb és a játékosok számára az azóta eltelt időszak.


„Az áprilisi francia torna után a stábbal a kadett döntőt figyeltük, ahol a válogatott játékosaink szerepeltek. Én is elmentem Pécsre megnézni az A-döntőt. Figyeltem a játékosokat, hogy mennyit fejlődtek, kik azok, akikről azt lehet mondani, hogy stabil teljesítményre képesek. Utána már elkezdtük készíteni a válogatott felkészülési és edzésterveit. A stábbal lekommunikáltuk, hogy melyik 18 játékost fogjuk meghívni.” – mondta a vezetőedző.


Székesfehérváron Balogh Liza, Darázsi Dóra, Dúl Terka, Ferenczi Kata, Gyöngyösi Janka, Habling Lara, Horváth Dóra, Krasovec Lili, Kun Rita, Kuncz Petra, Miklós Melinda. Milkovics Réka, Pfeiffer Virág, Rakita Lili, Renczes Rebeka, Siklós Dorottya, Sitku Zsuazsanna és Telegdy Zsófia összeállításban kezdte meg a munkát a csapat szombaton.

 


„Kis változások történtek csak a korábbiakhoz képest. Nem nagy szerkezeti változás, hanem inkább kíváncsiak vagyunk azokra, akik nem tudták sérülés vagy más okból az előző alkalommal megmutatni magukat.” – fogalmazott kérdésünkre Igor Skocovski, mielőtt rátértünk volna arra, hogy az első pár napban mire helyezték a hangsúlyt a csapatnál.


„Egyelőre arra erősítettünk rá, amit korábban egész évben csináltunk. A védekezésben voltak a legfontosabb teendők, de más feladatok is érkeztek, amik a csapatjátékot erősítették. Lassan építjük az egész szisztémát, amit szeretnénk majd mutatni a nyáron.”


A két törökországi mérkőzést is a fentiekben vázoltak alapján nézi majd a szakmai stáb. „A két első meccsen Törökország ellen megint több variációt próbálunk ki. Szerintem hasznos információt fogunk kapni, hogy mi az, amiben tovább tudjuk építeni a csapatjátékot és lássuk, mire kell jobban figyelni a későbbiekben.” – összegzett Igor Skocovski.


A csapat első nagy erőpróbája a 2019-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF). A leány kosárlabda tornán nyolc válogatott vesz részt, melyeket két négyesbe osztottak be. Az A-csoportot Olaszország, Franciaország, Oroszország és Belgium alkotja. A B-csoportot pedig Csehország, Törökország, Lengyelország és a magyar válogatott. Elkerülhetetlen volt a kérdés, hogy hol helyezkedik el a válogatott életében ez a torna.

 


„Nekünk ez a programban egy felkészülési tornáként illeszkedik. Nem helyezzük annyira a hangsúlyt az eredményre, inkább egy jó főpróbának tekintünk rá egy hónappal az Európa-bajnokság előtt. Az elvárás, hogy megpróbáljuk felépíteni a filozófiát, amivel az Európa-bajnokságon eredményesen szerepelhetünk és ehhez az EYOF mérkőzéseit minél hatékonyabban használjuk ki. Öt mérkőzés lesz Bakuban, ami jó képet fog adni arról, hogy hol tartunk és mi az, amin változtatni kell esetleg a felkészülésben az Eb-re.” – zárta beszélgetésünket Igor Skocovski


A magyar csapat szerdán délután indul útra Törökországba. Csütörtökön és pénteken délelőtt edzést tart a szakmai stáb és délután pedig jönnek a felkészülési mérkőzések. Küldöttségünk szombaton érkezik hazai és vasárnap már folytatódik a munka.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: