Európa-bajnokság 2019

Jekatyerinburg után, Lignano előtt a 3x3-as válogatott

2019.07.12. 23:55 | Magyarország

A jekatyerinburgi FIBA 3x3 WS után szombaton este és vasárnap Olaszországban, Lignanóban szerepel a 3x3-as felnőtt válogatottunk a nemzetközi szövetség új versenysorozatában.

 

 

Jekatyerinburgban az előkelő harmadik helyet szerezte meg a magyar csapat. Ennek az értékét tovább növeli, hogy a remek világbajnoki szereplés után két hét kihagyás volt a programban és a jekatyerinburgi utazás soha nem egyszerű feladat.

 

„Egy kicsit olyan oroszos rendezéssel találkoztunk, de egyébként egy erős torna volt. Így, hogy két hét kihagyás után mentünk oda, kihoztuk belőle a maximumot.” – kezdte értékelését lapunknak Károlyi Andrea szövetségi kapitány, majd így folytatta:

 

„Érezni lehetett a lábakon, hogy nem egy rövid túrán vagyunk. Vasárnap este indultunk el és hétfő reggelre értünk oda. Délelőtt két órát aludtak a lányok, ami nem olyan pihentető, mint az éjszakai alvás. Ezzel gondolom a többi csapat is így volt, tehát ez nem mentség, csak érzékeltetve, hogy húzós menet a jekatyerinburgi szereplés.”

 

A magyar csapat Oroszországból közvetlenül Olaszországba repült, Lignano felé vette az irányt. Szombaton és vasárnap újabb nyolccsapatos torna vár a Cyesha Goree, Böröndy Vivien, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású együttesre. A csoportkörben Kanada, Ukrajna és Hollandia lesz a rivális. A másik ágon a házigazda olaszok, a világbajnok kínaiak, Románia és Spanyolország szerepel.

 

 

„Jekatyerinburg után átutaztunk Lignanóba, de itt edzés lehetőséget csak szombaton délelőttől tudnak biztosítani a szervezők. Addig a strandon oldjuk meg a mozgást, futással, gyorsításokkal, regenerálódással.” - vázolta a programot Károlyi Andrea, aki hozzátette azt is, hogy szerencsére sérülés nem hátráltatja a munkát.

 

A jekatyerinburgi bronzérem nagyon sokat érhet a jövőben és Lignanóban sem lehet más a cél, mint egy előkelő pozíció megszerzése. „Ezzel a harmadik hellyel több pontot kaptunk, mint a VB-ezüstéremmel.” – világított rá Károlyi Andrea, hogy nagyon komoly a tét egy-egy ilyen erőfelmérőn. Azzal a felvetésünkkel ettől függetlenül a szövetségi kapitány is egyetértett, hogy ezek a női WorldTour események nem hozzák azt a hangulatot, mint a nagy világesemények.

 

„Biztos, hogy maga torna – már csak az olaszok temperamentuma miatt is – hangulatos lesz. Mi még itt péntek délután senkivel nem találkoztunk és mivel a pálya sincsen kész, így ahogy mondtam korábban: csak szombaton délelőttől van edzéslehetőség.” – említette Károlyi Andrea, aki szerint az idő fogja eldönteni, hogy ez a széria milyen formában mennyire lesz életképes.

 

„Az lesz az igazán érdekes, ha az egész 3x3-as szakág túl van az első olimpiáján, utána mi lesz. Folytatódik-e a női WorldTour és ha igen, milyen formában. Az ugyanis egyértelműen látható, hogy a férfiakkal ellentétben a nőknél nem fogják tudni kettéválasztani a 3x3-as és a nagypályás mezőnyt.”

 

A magyar válogatott szombaton 19 óra 50 perctől Kanada, 21 óra 5 perctől Ukrajna ellen lép pályára, zárásul 22 óra 25 perctől Hollandia lesz a rivális. A lebonyolítás a szokásos. A két csoportgyőztes automatikusan az elődöntőben folytatja. A második és a harmadik helyezettek keresztbe játszanak a négy közé jutásért.

 

Lignano után újabb két hét szünet jön, majd augusztus 2-án és 3-án Prágában szerepel a csapat a FIBA 3x3 WS ötödik állomásán. Utána már Debrecen kerül a fókuszba. Itt augusztus 26-án és 27-én rendezik a FIBA 3x3 WS tornát. Ezt követően pedig augusztus 30-án indul az Európa-bajnokság.
 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: