Európa-bajnokság 2019

Remek játékkal Eb-döntős az U18-as válogatott

2019.07.13. 23:03 | Magyarország

Vasárnap este Olaszországgal döntőt vív az U18-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A mieink remek játékkal végig vezetve 67-56-ra legyőzték Franciaországot az elődöntőben.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Minden várakozást felülmúlóan indult a mérkőzés a mieink számára. A magyar lányok extra dobóformával - 56%-os lett a mezőnymutató az első 10 perc végére - 6-6 után elléptek riválisuktól. Az első negyedet 18-13-as előnnyel zártuk. A remek támadójáték mellett a szervezett védekezést is dicsérni kell.

 

Nem véletlen, hogy a második negyedben sem jutottak könnyű dobóhelyzetekhez, ingyen pontokhoz a franciák. A válogatottunk érett játékkal menedzselte előnyét. A legnagyobb differencia 7 egység volt. A félidő hajrájában maradtak ki lehetőségek, de 3 ponttal így is előrébb jártunk a szünetben.

 

 

Wentzel Nóra 8, Kiss Angelika és Dombai Réka 6-6 pontnál járt. A legkritikusabb szakasza az elődöntőnek a harmadik negyed eleje volt. A franciák 34-33-nál a vezetést is átvették. Nagyon élesen kezdtek, fizikális kosárlabdával a kulcsembereinket kivették a játékból. Óriási kérdés volt, hogy innen merre indul el a meccs. Végül 38-38 után Boros Júlia triplája jött és így újra a mieink ragadták magukhoz a vezetést. Azóta már tudjuk, amiben akkor még csak bíztunk, hogy a folytatásban már végig előrébb jártak a magyar lányok.

 

Az 51-43-ról induló záró szakaszban védekezésben akadt egy-egy kihagyásunk. A riválisunk 56-50-re visszajött és ekkor Völgyi Péter időkéréssel rendezte a sorokat. Innentől nem volt kérdés a győztes kiléte. Megérdemelt győzelmet aratva jutott a fináléba a magyar csapat. 19 óra 45 perctől Olaszország ellen már az aranyérem lesz a tét.

 

Eredmény

Franciaország - Magyarország 56-67 (13-18, 15-13,15-20, 13-16)

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: