Európa-bajnokság 2019

Ezüstérmes U18-as válogatottunk

2019.07.14. 23:14 | Utánpótlás hírek

Vasárnap este lezárult Szarajevóban az U18-as a-divíziós Európa-bajnokság. A magyar válogatott ezüstérmes lett a kontinenstornán, miután a döntőben 70-62-re alulmaradt Olaszországgal szemben. Dombai Rékát és Kiss Angelikát beválasztották az All-Star ötösbe.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Népes magyar szurkolósereg biztatás közepette dobták fel a labdát a szarajevói fináléban. Az olaszok gyorsan elléptek 4-0-ra, de Dombai Réka triplájával igyekeztünk zárkózni. Amikor pedig Boros Júlia triplája is célt ért, 8-8-nál egyenlítettünk. Erre azonban 13-0-val válaszolt riválisunk és 10 perc után 21-8-ra vezettek. Az ekkor kialakult különbség az egész első félidőt meghatározta. Már 10 perc után 10 sikeres mezőnykosárnál tartottak az olaszok, 15-8-ra mentek  a lepattanónkban, miközben a mieinknél  7 eladott labda szerepelt. Ezek számát a második negyedre érezhetően csökkentettük és ezzel a játék képe is kiegyenlítettebbé vált, viszont minden felzárkózási kísérletünkre érkezett olasz válasz. Ráadásul a félidőt lélektanilag kedvezőtlen pillanatban egy olasz tripla zárta.

 

 

A harmadik etap elején 46-29-re elléptek az olaszok. Sokáig Kiss Angelika találataival próbáltuk a lépést tartani. A játékrész közepén 49-31 után kezdte meg a felzárkózást válogatottunk. Amikor Boros Júlia büntetői célt értek, 53-45-nél már 14-4-es futásban voltunk. Elsősorban védekezésben keményedett fel csapatunk, de az előre játék is hatékonyabbá vált. A negyed végére 40% fölé sikerült tornászni a mezőnymutatót, amihez társult, hogy a lepattanókban is csökkentettük a hátrányt. Elsősorban ennek tudható be, hogy a negyed végére 55-52-re visszajöttünk. Ezzel lényegében teljesen nyílttá tette csapatunk a finálét. Öröm volt nézni, hogy mennyire küzdöttek egymásért a lányok és mindent megpróbáltak. A záró szakaszban egy pontra is sikerült felkapaszkodni, de innen ismét elléptek az olaszok. Az utolsó két percben 67-58 után sem adtuk fel és még 67-62-nél is volt labdájuk a mieinknek. A kihagyott lehetőségeket azonban az olaszok megbüntették és megérdemelten szerezték meg az aranyérmet.

 

Eredmény

Olaszország - Magyarország 70-62 (21-8, 21-21, 13-23, 15-10)
 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: