Európa-bajnokság 2019

Kína ellen zárult a lignano-i szereplése 3x3-as válogatottunknak

2019.07.14. 17:16 | Magyarország

A magyar válogatott emlékezetes mérkőzésen 20-18-ra alulmaradt Kínával szemben Lignanóban a FIBA 3x3 WS torna elődöntőjében. Csapatunk a négy közé jutással újabb értékes ranglista pontokat gyűjtött.

 

 

A világbajnoki döntő párosítása ismétlődött meg. A kínaiak csoportgyőztesként délután tudtak regenerálódni. A magyar lányok eközben Olaszországgal negyeddöntőztek és nyertek remek teljesítménnyel. Érezhetően lendületben voltunk az első percekben és 4-4-ig tartottuk a lépést. A középső szakaszban azonban a kínaiak fölénye rajzolódott ki.

 

 

Fizikálisan dominált riválisunk és 4-4 után 9-5-re léptek el. Igyekeztünk rendezni a sorokat, mindent megtettek a magyar lányok, de három és fél perccel vége előtt a második megszakításnál már 15-9-re ment Kína. A folytatásban nagy szívvel küzdve 18-16-ra és 20-18-ra visszajöttünk. A végén még az egyenlítésért is támadhatott válogatottunk, de nem sikerült távoli dobóhelyzetet kialakítani. Kína nyert és döntős, de a mieink is remek hetet tudhatnak maguk mögött.

 

Károlyi Andrea együttese Jekatyerinburgban és Lignanóban is négy közé jutott, amivel az olimpiai kvalifikáció szempontjából értékes pontokat gyűjtött. Gratulálunk!
 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: