Európa-bajnokság 2019

Olaszország ellen a lignano-i negyeddöntőben

2019.07.14. 15:22 | Magyarország

Vasárnap 15 óra 50 perctől Lignanóban a FIBA 3x3 WS ötödik állomásán a negyeddöntőben a házigazda olaszokkal mérkőzik 3x3-as válogatottunk.

 

 

A magyar csapat két győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört. Kanadával szemben alulmaradtunk, míg utána Ukrajnát és Hollandiát nagy csatában sikerült felülmúlni. A Cyesha Goree, Böröndy Vivien, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású együttesünk a palánk alatt dominálva, távolról bátran vállalkozva és helyenként kifejezetten jó ütemű betörésekkel továbbra is versenyképes az élmezőnnyel. A domináns centerjátékra építő kanadaiak ellen akadtak nehéz percek, de az ukránok és a hollandok keménykedését jól reagáltuk le és fizikálisan is rendben vagyunk.

 

 

Az olaszok két vereséggel és győzelemmel zártak. A spanyoloktól 21-15-re kaptak ki. A 2018-as és a 2019-es világbajnok csatája során Kínával szemben 22-20-ra maradtak alul és egy szenvedős meccsen verték a románokat. A legjobbjuk természetesen Raelin Marie D'Alie, aki tavaly MVP volt a VB-n. Igazi sztár lett, de személyisége, egyéni megoldásai nem mindig segítik az olaszok csapatjátékát. A manilai nagy menetelésük óta nem találják a ritmust, gyorsaságban, döntések minpőségében ez a gárda már messze elmarad az élmezőnytől. Ettől függetlenül kiváló versenyzők és lebecsülni nem lehet őket.

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: