Európa-bajnokság 2019

Olaszország legyőzésével négy között válogatottunk Lignanóban

2019.07.14. 16:24 | Magyarország

A magyar válogatott 18-13-ra legyőzte Olaszországot a lignano-i FIBA 3x3 WS torna negyeddöntőjében. Károlyi Andrea együttese ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol a világbajnoki finálé párosítása ismétlődik meg.

 


Olaszország ellen már a négy közé jutás volt a tét Lignanóban. Papp duplájával szereztünk vezetést, majd Theodoreán növelte a mieink előnyét. Ezzel villámrajtot vettünk, 3-0-ra elléptünk. A folytatásban Papp 4-1-re módosította az állást, de egy duplával 4-3-ra visszajöttek a hazaiak. Jó pillanatban jött Goree találata, így 5-3-nál jött el a kis szünet. A meccs középső szakasza nagy fordulatokat hozott, előbb az olaszok 6-6-nál egyenlítettek.

 

 

 

Válogatottunkat nem billentette ki az olasz felzárkózás: 7-7 után Papp betörése és Böröndy duplája 10-7-es előnyt hozott. A folytatásban pedig Goree percei következtek. Sorozatban 7 pontot szerezve segítette győzelemhez a mieinket. A 18-13-as végeredményt pedig Papp betörése hozta el. Válogatottunk, mely mindent kiadott magából ezen a meccsen, a sikerével Jekatyerinburg után ismét bejutott az elődöntőbe egy FIBA 3x3 WS tornán. Ezúttal a rivális a világbajnoki címvédő Kína lesz 16 óra 45 perctől.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: