Európa-bajnokság 2019

Statisztikai visszatekintés az U18-as Európa-bajnokságra

2019.07.16. 21:00 | Utánpótlás hírek

A magyar válogatott sokáig emlékezetes ezüstéremmel zárt a 2019-es U18-as A-divíziós Európa-bajnokságon. Az egyéni mutatókat és a csapatstatisztikákat tekintve is a legjobbak között vannak a mieink.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Kezdjük visszatekintésünket csapatstatisztikákkal. Válogatottunk a tornán 78.0 pontot (44.3%-os mezőnymutatóval), 43.6 lepattanót és 20.3 gólpasszt átlagolt, amihez 12.1 szerzett labda társult meccsenként. Önmagukban ezek a számok kevesebb kapaszkodót jelentenek, de nézzük őket a rangsorokban.

 

A magyar lányok a spanyolok mögött a második legnagyobb pontátlagot szállították. A mieinké lett a legjobb mezőnymutató átlaga, ahogy a triplák terén is az élen zártunk a 6.4 értékesített hárompontos átlaggal. A lepattanók terén a 10. legmagasabb az átlagunk, viszont a gólpasszok terén az első és a szerzett labdák terén is a harmadik legjobbnak bizonyultunk.

 

A fontos mutatókat összegző teljesítmény-indexek terén mindez azt jelenti, hogy 94.1-es átlaggal a mieinké lett a legmagasabb mutató.

 

 

 

Térjünk rá az egyéni teljesítményekre. Ahogy a fenti táblázat is mutatja, Dombai Réka 19.7-es teljesítmény-indexével a számok alapján a torna harmadik legjobbja lett. A hatékonysági mutatót tekintve Varga Alíz is a top10-be került. Mi vagyunk az egyetlen nemzet, aki a 10 legjobb közé két játékost ad ebben a mutatóban, ami mindenképpen extra és szépen kirajzolja, hogy milyen mértékben dominált a tornán Völgyi Péter együttese.

 

A 17.7-es pontátlagával a második legeredményesebbnek bizonyult a bosnyák Zibac mögött Dombai Réka. Mellette az All-Star ötösbe került Kiss Angelika lett a második legeredményesebbünk 10.4-es átlaggal, míg őt Varga Alíz követi 9.6, Angyal Barbara 9.3 és Boros Júlia 9-es átlaggal. A magyar az egyetlen csapat, amelyiknek öt játékosa is elérte legalább a 9-es pontátlagot a mezőnyben. Ennél többet talán mondani sem kell a mieink eredményességéről.

 

Ugorjunk a lepattanókra, ahol 9.4-es átlagával Varga Alíz a negyedik legtöbbet szedte a mezőnyben. Itt a legjobbnak a litvánok nagy reménysége Simona Visockaitė bizonyult 15.6 pont, 11.7 lepattanó átlaggal. A gólpasszok terén Angyal Barbara került a legjobbak közé, egészen pontosan a negyedik lett 4.7-es átlaggal. Itt a horvátok klasszisa 6.6-os átlaggal Nika Muhl lett. Dombai Réka neve mellett szerepel a negyedik legtöbb szerzett labda. A meccsenkénti 3.1-es átlaga kiemelkedő. Ebben a mutatóban az aranyérmes olaszoktól Giulia Natali szállította a legtöbbet, 4.3-at.

 

A magyar válogatott az U19-es Világbajnokságon folytatja szombattól, melyhez részletes beharangozó ITT olvasható.
 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: