Európa-bajnokság 2019

Pusztai Petrára hívja fel a figyelmet az U20-as Eb honlapja

2019.07.17. 23:32 | Utánpótlás hírek

Az U20-as Európa-bajnokság hivatalos honlapján összegyűjtötték azt a 12 játékost, akikre a FIBA szakírói szerint érdemes lesz megkülönböztetett figyelmet fordítani a torna alatt. Az összeállításba Pusztai Petra is bekerült.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

A rövid elemzés kiemeli, hogy a magyar válogatott ezen meghatározó generációjából olyan játékosok, mint Gereben Lívia, Juhász Dorka vagy Lelik Réka nem lesznek ott az U20-as Eb-n, így Pusztai Petra, aki pedig tavaly nem léphetett pályára ebben a korosztályban, vezérré válhat. Kiemelik, hogy már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott, illetve azt, hogy jó teljesítményt nyújtott a ZTE színeiben, ahonnan az Euroliga selejtezős DVTK-hoz szerződött.

 

 

Pusztai Petra mellett is olyan további ismert neveket láthatunk a FIBA elemzésében, mint Iris Mbulito (Spanyolország), Veronika Vorackova (Csehország), Tima Pouye (Franciaország), Dalia Donskichyte (Litvánia), Valeria Trucco (Olaszország), Ilse Kuijt (Hollandia), Ivana Katanic (Szerbia), Beatriz Jordao (Portugália), Aryna Masko (Fehéroroszország) Leonie Fiebich (Németország) és Luize Septe (Lettország).


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: