Európa-bajnokság 2019

Hivatalosan is megnyitották az U19-es Világbajnokságot

2019.07.19. 16:49 | Utánpótlás hírek

Pénteken este rendezték Bangkok egyik elegáns szállodájában a 2019-es U19-es Világbajnokság hivatalos megnyitóját.

 

 

Mind a 16 válogatott képviselőinek jelenlétében nyitották meg a helyi szervezőbizottság, a thaiföldi kosárlabda szövetség és a FIBA jelenlévő munkatársai a 2019-es U19-es seregszemlét. Szombattól jövő vasárnapig 16 válogatott méri össze az erejét.

 

A csoportok beosztása
A-csoport: Mozambik, Lettország, Kanada, Thaiföld.
B-csoport: Mali, Belgium, Kanada, Argentína
C-csoport: USA, Magyarország, Dél-Korea, Ausztrália.
D-csoport: Kolumbia, Japán, Németország, Spanyolország.

 

 

A magyar lányok programját nézve az első ellenfél szombaton 9 óra 30 perctől Dél-Korea lesz, vasárnap 7 óra 15 perctől Ausztráliával mérkőzünk, végül pedig a csoportkört kedden 7 órától USA ellen zárjuk. A 16 csapatos tornán a FIBA a jól megszokott lebonyolítást alkalmazza. A csoportkört követően minden gárda a nyolcaddöntőben folytatja, melyek után a győztesek az 1-8., míg a vesztesek a 9-16. pozícióért küzdenek. A legfontosabb nap tehát az U19-es Világbajnokságon is a szerdai.

 

Ahogy az U18-as Eb-n saját bőrünkön is megtapasztalhattuk Szarajevóban, a nyolcaddöntőben mindenki tiszta lappal indul. Válogatottunk is veretlen csoportgyőztesként kritikus perceket élt át a párhuzamos ágon a csoportja utolsó helyét megszerző Belgiummal szemben. Ez jól mutatja azt, hogy bármi történjék az alapcsoportban egy esélye mind a 16 gárdának van a felső ágra kerülésre a FIBA jelenlegi versenyrendszerében. Ez pedig óriási motivációs bázist és egy célt ad, amiért érdemes küzdeni.

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: