Európa-bajnokság 2019

Megérkezett a TF csapata Poznanba

2019.07.19. 12:29 | Egyetemi kosárlabda

Pénteken megérkezett a lengyelországi Poznan-ba a TF gárdája. Az Egyetemi Európa-bajnokságon szurkolhatunk a magyar lányoknak.

 

Fotó: EUSA

Fotó: EUSA

 

Szombaton igen sűrű program vár a TF gárdájára. A szakmai stáb edzést vezényel a keret tagjainak. Ezt követően pedig a csapatvezetői értekezleten elkészítik a torna sorsolását. Természetesen minden nagy eseményen, legyen válogatott, klub vagy intézményi megmérettetés, óriási a jelentősége az alapcsoportnak. Jelen esetben ez hatványozottan igaz. Eltérő felkészültségű és motivációs bázisú a mezőny. Tavaly ezt a TF saját bőrén is megtapasztalta, amikor az Európai Egyetemi Játékokon olyan osztrák és román riválissal került össze, mely profikkal az éremszerzés reményében érkezett.

 

Korábban már készítettünk interjút Magyar Bianka vezetőedzővel. Az Európa-bajnokságra hétfő óta 11 fős kerettel készülnek a mieink. Németh Alma családi okokból maradt itthon, Kováts Gabriella pedig a 3x3-as U23-as válogatottban lesz érdekelt. Egy vendégjátékos, Shirian Fatime csatlakozik az együtteshez. Az esélyekről nehéz nyilatkozni a riválisok ismeretének hiányában. „A női tornán 12 csapat alkotja a mezőnyt. Tavaly az Egyetemi Európai Játékokat az osztrákok nyerték, akik a mi csoportunkból indultak. A románok is kiemelkedtek abból a csoportból és egészen jó eredményt értek el.” – kezdte esélylatolgatását Magyar Bianka, majd így folytatta: „Fiatal csapattal indulunk neki a tornának, de szeretnénk bekerülni a legjobb nyolcba, ami szerintem óriási eredmény lenne. Nagyban függ minden attól, hogy milyen csoportba kerülünk. Egy biztos, nagyon jó fejlődési lehetőség az egész csapatnak és a következő szezonra is jó kis felkészülés lesz.”

 

 

 

Korábbi beszélgetésünk során adódott a kérdés, hogy ebben a pár napban sikerült-e formába hozni a csapatot. „A hétfő és a kedd nagyon nehézkesen sikerült, nem úgy mozogtak a lányok, ahogy szerettem volna. Nem szabad türelmetlennek lenni, hiszen szerdán már jobban mozogtak. Csütörtökön egy edzésünk volt, a péntek az utazásról szól, míg szombaton már a helyszínen tudunk még egyet mozogni. Fatime nem TF-s, de neki is sikerült a játékokkal megismerkednie és a csapatba beilleszkednie. Jól fogjuk majd használni őt is.” – válaszolta Magyar Bianka.

 

A TF három aranyérmet nyert tavasszal és javában zajlik az A-csoportos szereplés előkészítése. Magyar Biankánál arról érdeklődtünk zárásul, hogy fel lehet-e pörögni kellő szintre az Eb-re egy ilyen eseménydús időszakban. „Hétfőn és kedden éreztem ilyen gondot, hogy teljesen őszinte legyek. Kedden este volt is egy kis beszélgetés, amire nagyon jól reagáltak a lányok. Szerdán már jól mozogtak. Kicsit óvatosnak kell lenni az Európa-bajnokságon a legjobb nyolccal. Nyilván az a cél, de nagyon fiatal a csapatunk. Tele vagyunk másodévesekkel. Remélem, hogy a hátralévő edzések is jól sikerülnek és utána jó formában tudunk neki vágni a tornának.”

 

Fotó: EUSA

Fotó: EUSA


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: