Európa-bajnokság 2019

A tavalyi bronzcsata másik résztvevőjével is megmérkőzik az U20-as válogatott

2019.07.20. 12:01 | Utánpótlás hírek

Olaszország után a tavalyi soproni Európa-bajnokság bronzcsatájának másik résztvevőjével Hollandiával is megmérkőzik az U20-as válogatott a felkészülési időszakban. Szombaton és vasárnap Székesfehérváron lép pályára Gáspár Dávid együttese.

 

 

A magyar csapat eddig négy felkészülési meccsen próbálhatta ki, hogy hol tart az építkezésben. Kétszer játszottak a mieink Törökországgal és kétszer Olaszországgal. A törökök domináns magas játékossal és szinte végig zónával próbálkoztak. Az olaszok ellen már az emberfogás ellen is lehetett gyakorolni. Korábbi nyilatkozatában Gáspár Dávid lapunknak elmondta, hogy Pusztai Petra is csatlakozott a kerethez, így 13 fővel dolgoznak. Elsősorban a támadójátékon kell pontosítani, a védekezés az nagyon úgy tűnik, hogy már most hatékony az együttesnél.

 

 

Hollandia tavaly az egész nyár legnagyobb utánpótlás meglepetését okozta az U20-as bronzérmével, amikor múlt heti riválisunkat, Olaszországot győzték le az értékes harmadik helyért. Egy viszonylag rutinos csapattal voltak Sopronban. A legnagyobb sztárjuk, a soproni Eb-n All-Star csapatba választott Laura Westerik kiöregedett. Hatan térhettek vissza az idei nyárra abból a keretből. Edzőt is váltottak, a tavalyi másodedző Molly McDowell vette át a szakmai munka irányítását. Nehéz meghatározni a játékerejüket. Egy biztos, hogy eddig három felkészülési meccset vívtak. Mindegyiket Portóban, ahol kétszer verték Portugáliát és egyszer nagy skalpként a spanyolokat.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: