Európa-bajnokság 2019

Megérkezett a magyar csapat Bakuba

2019.07.20. 10:39 | Utánpótlás hírek

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar U16-os válogatottunknak is szurkolhatunk a bakui Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A magyar küldöttség péntek este kelt útra és szombat hajnalban érkezett meg Bakuba. Igor Skocovski szövetségi kapitánnyal a korábbi interjúnk ITT érhető el. Az alábbiakban a MOB hivatalos honlapjának beszámolója olvasható az indulásról.

 

 

Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlap

 

Pénteken késő este indult Budapestről, szombaton hajnalban pedig megérkezett a Magyar Csapat Bakuba, a 15. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. A kontinens fiataljainak seregszemléje vasárnap kezdődik. Magyarország képviseletében 9 sportágban 88 fiatal küzd az érmekért Azerbajdzsán fővárosában. Dósa Viktória csapatvezető már néhány nappal korábban elutazott a Kaszpi-tenger partján fekvő városba, hogy előkészítse a magyarok érkezését, szállásfoglalását és versenyzését.

 

 

Az idei nyári EYOF programját 10 sportág alkotja. Ezek közül 9 az évek alatt állandó szereplővé vált (atlétika, judo, kerékpár, kézilabda, kosárlabda, röplabda, szertorna, tenisz, úszás), a tízediket 2017 óta a rendezők választják ki. Győrben ez a kajak-kenu volt, Bakuban viszont Azerbajdzsán nemzeti sportjára, a birkózásra esett a választás, melynek ez lesz a debütálása az ifjúsági tornán.

 

A sportágak mindegyike szerepel a 2020-as, illetve a 2024-es olimpia programjában is. Egyedül röplabdában nem leszünk érdekeltek, ellenben úszásban és atlétikában 16-16 honfitársunkért is szoríthatunk. A Magyar Csapat tagjai ide kattinva megtekinthetők. Az ifjúsági fesztivál megmérettetéseit július 20. és 28. között rendezik; a versenyprogram vasárnap reggel indul birkózással és tenisszel, este magyar idő szerint 18 órától a megnyitóra kerül sor.

 

A bakui EYOF-ról bővebben a MOB honlapján itt lehet olvasni.

 

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: