Európa-bajnokság 2019

Ausztrália a második rivális az U19-es Vb-n

2019.07.21. 05:19 | Utánpótlás hírek

A magyar válogatott vasárnap reggel Ausztrália ellen folytatja szereplését az U19-es Világbajnokságon.

 

 

Sokszor használtuk már az elmúlt két hétben ezt a jellemzést a csapatra, de minden előzetes várakozást felülmúltak a magyar lányok a szombati nyitányon. Még Varga Alíz nélkül is sikerült magabiztos győzelmet aratni Dél-Korea felett. Az 56%-os mezőnymutató (59 kísérletből 33 sikeres lett) és az 57-31-re nyert lepattanócsata mindent vitt. Amikor egy csapat ilyen számokat produkál, ráadásul kétszer annyi pontot ér el második esélyből, mint riválisa és szállít 46 pontot festékből, ott nem nagyon van miről beszélni.

 

 

A nyitányon vasárnapi riválisunk, Ausztrália felemás meccset vívott. USA ellen extra egyéni teljesítményekkel - félidőig 12 pontot jegyző Lily Scanlon és a 11 pontos Jazmin Shelley vezetésével – jól tartották a lépést 20 percen át. A harmadik negyed amerikai ritmusváltására, viszont fizikálisan és fejben sem volt válaszuk. 21-4-re veszítették el azt a 10 percet.

 

Az ausztrálokkal tavaly bronzmeccset vívtuk az U17-es Világbajnokságon. Abból a gárdából heten vannak itt most is ellenfelünknél. A megnyert lepattanócsata ellenére volt 23 eladott labdánk és ebből kaptunk 14 gyorsindításos pontot. A negyedik negyedre hullámvölgybe kerültek a mieink, ráadásul érkezett egy extra egyéni teljesítmény ausztrál részről. Ez döntött akkor.

 

Az eladott labdáink száma Dél-Korea ellen is magas volt. Ha ezt sikerülni mérsékelni és támadásokban, lepattanókban megmarad a hatékonyság, akkor lehet esély a bravúrra. Most Minszkkel ellentétben vélhetően magasságbeli fölényben lesz ellenfelünk. A felkészülési meccsek alapján a festék, a palánk alatti játék stablitása ennek az ausztrál gárdának a fegyvere.

 

Fontos lesz a szigorú, jó értelemben vett keménykedő védekezés és a sebesség. Nem szabad könnyű pontokat kapni a festékből. Az amerikaiak is ezekkel az erényekkel fogták meg őket az elébb kiemelt harmadik negyedben. A magyar csapat szemmel láthatóan önbizalommal telve felszabadultan kosárlabdázik, ennél pedig nincs fontosabb.

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS ITT


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: