Európa-bajnokság 2019

Kora délután debütál a TF a Poznan ellen

2019.07.21. 23:02 | Egyetemi kosárlabda

Hétfőn 13 órától a házigazda poznani intézmény az Adam Mickiewicz Egyetem csapata ellen debütál az Egyetemi Európa-bajnokságon a TF.

 


Ahogy arról a szombati sorsolást követően beszámoltunk, a házigazda Adam Mickiewicz Egyetem és a Göttingeni Egyetem gárdája mellé került a magyar csapat. A csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe. Olyan szerencsésen alakult a sorsolás, hogy bár előzetesen sok információ a riválisokról nem állt rendelkezésre, de a TF volt a szünnapos a nyitó napon, így a lengyel és a német gárda egymás elleni meccséből lehetett tapasztalatot szerezni.

 

Vasárnap a Göttingeni Egyetem alakulata 81-34-re kiütötte a lengyeleket. Nem volt egy súlycsoportban a két együttes. Meglepően keveset mutattak a hazaiak. A németek ellenben éremesélyes gárda benyomását keltették. A legjobbjuk 20 ponttal az a Theresa Simon volt, akit két éve még az U20-as válogatottjuk alapemberként láthattunk. Kiválóan védekezettek, sebességben, lepattanókban domináltak.

 

 

 

Nem lesz egyszerű dolga a TF-nek az előbbiekben leírtak ellenére a lengyelek ellen, akiknek már nincs javítási lehetőségük. Ezen az egy meccsen mutatkozhat esélyük kivívni a nyolc közé jutást, így várhatóan mindent megtesznek hatványozott erővel a sikeréért. A mieinknek jól jött olyan szempontból a vasárnap, hogy még egy edzéslehetőség mutatkozott. Tekintve, hogy hétfőn állt munkába a csapat, Coimbrához hasonlóan Shirian Fatime személyében van vendég-játékos, idő kell a formába lendüléshez. Ha Magyar Bianka együttese azokat az erényeket mutatja, mint a három aranyat hozó tavaszon, akkor viszont nincs kitől tartani.

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: