Európa-bajnokság 2019

Lengyelország ellen kezd a magyar válogatott Bakuban

2019.07.21. 23:58 | Utánpótlás hírek

Hétfőn a déli órákban megkezdi szereplését Bakuban a Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál leány kosárlabda tornáján az U16-os válogatottunk. Első ellenfelünk Lengyelország lesz.

 

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Fotó: MOB/Szalmás Péter

 

Az EYOF kosárlabda tornája mindig egy speciális helyet foglal el a versenynaptárban. Elsősorban tapasztalatszerzési, illetve a korosztályos Eb-re hangoló gárdáknak felkészülési lehetőség. Bár eredménykényszer ilyenkor nincs a résztvevőkön, de mégis olimpiai hangulatban egy nagy multisport esemény keretei között lehet gyakorolni. Ez pedig megadja a rangját a küzdelmeknek. Ráadásul egy hét alatt öt minőségi meccset kínál az EYOF, aminek a jelentőségét nem lehet lebecsülni.

 

Az első rivális Lengyelország lesz, akik nem teljesen ismeretlenek. December végén az Olimpiai Reménységek Versenyén már találkoztunk velük, akkor 73-44-es sikert aratott a magyar csapat. Mindkét keretben akadtak változások, de így is van egy viszonylag friss élmény hétfői ellenfelünkkel szemben. Azon a meccsen a magabiztosan nyert lepattanócsata mellett a védekezés volt kiemelkedő. A mieink 27 szerzett labdával zártak.

 

 

A védekezés jelentőségét hangsúlyozta lapunknak adott interjúban Igor Skocovski vezetőedző is. A magyar csapat július 6-án kezdte a felkészülést. Az EYOF előtt két mérkőzést vívott Isztambulban az együttesünk és mindkettőt megnyerte. „Védekezésben meg tudtuk valósítani azt, amit eddig is gyakoroltunk. Ez volt az egyik legfontosabb feladat a hétvégén.” – fogalmazott akkor visszatekintésében a szövetségi kapitány.

 

A lengyelek Fehéroroszországgal vívtak két meccset az EYOF előtt, mindkét alkalommal 17 pontos sikert arattak. Magas poszton igyekeznek dominálni Emily Kalenik révén. Ő ellenünk is leszedett 8 lepattanót, míg most a fehéroroszok ellen volt egy 11 pont, 11 lepattanós dupla-duplája, illetve egy 14 pontos meccse. A másik meghatározó játékosuk Agata Makurat, aki egy gyors és távolról is jól dobó irányító.

 

A magyar válogatott azokkal az erényekkel, amiket decemberben az ORV-n, áprilisban Franciaországban és most múlt héten Isztambulban mutatott, esélyesként léphet pályára. Nyilvánvalóan egy nagy torna nyitó meccse akkor sem egyszerű feladat, ha nem eredményorientált a szereplés. Mindkét csapatra igaz – nagyon fiatal versenyző korosztály lévén - , hogy mennyire tudott akklimatizálódni.
 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: