Európa-bajnokság 2019

Hivatalosan is megkezdődött a 2019-es EYOF

2019.07.21. 19:03 | Utánpótlás hírek

Vasárnap Bakuban egy látványos megnyitó ünnepséggel Bakuban kezdetét vette 15. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, melyen az U16-os leány kosárlabda válogatottunknak is szurkolhatunk.

 

 

A vasárnap esti megnyitón az idei korosztályos Európa-bajnoki ezüstérmes judoka, Farkas Bence vitte a magyar zászlót. Az azeri fővárosban 9 sportágban 88 magyar fiatal mérkőzik az EYOF-érmekért.

 

Az ifjúsági fesztivál megmérettetéseit július 20. és 28. között rendezik, a versenyprogram vasárnap reggel indult birkózással és tenisszel, este magyar idő szerint 18 órától került sor a megnyitóra, melyen természetesen a magyar fiatalok is nagy számban részt vettek - adta hírül a MOB honlapja.

 

 

A leány kosárlabda tornát tekintve U16-os válogatottunk szövetségi kapitányával Igor Skocovski-val több beszélgetést is közöltünk az elmúlt hetekben. A szakember hangsúlyozta, hogy a nyolc csapatos erőfelmérő kiválóan illeszkedik a felkészülés menetrendjébe. Egy hónappal a kontinenstorna előtt mérhetik fel a szakmai stábok, hogy hol tartanak az építkezésben.

 

Szervezett keretek között, rangos ellenfelek ellen, de mégsem nyomasztó eredménykényszer mellett a helyosztókkal együtt öt meccset vívnak a résztvevők Bakuban. Válogatottunk hétfőn magyar idő szerint 11 óra 45 perctől Lengyelország ellen debütál. Kedden 14 órától Csehország lesz a rivális, majd szerdán 11 óra 45 perctől a törökök ellen zárjuk a csoportmeccsek sorát.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: