Európa-bajnokság 2019

Élő videó: 2021-es Eb-selejtezők sorsolása

2019.07.22. 09:19 | Magyar válogatott

Hétfőn sorsolják Münchenben a 2021 francia-spanyol közös rendezésű Európa-bajnokság csoportjait. Az alábbiakban az élőképes közvetítés látható.

 

 

A 2021-es Európa-bajnokságot Franciaország és Spanyolország közösen rendezi. A negyeddöntők végéig Valencia és Lyon lesznek a házigazdák, majd a torna végjátékát Párizsban bonyolítják le. A két rendező alanyi jogon résztvevő. Tehát nekik nem kell selejtezniük. A további 14 helyért 33 válogatott verseng a selejtezők során.

 

A hétfői sorsolás alkalmával összesen kilenc csoportot alakítanak ki. Hat darab négyes és három darab hármas csoportban küzdenek a résztvevők. A kilenc első helyezett és az öt legjobb második vehet részt a két év múlva rendezendő kontinenstornán. A négyes csoportokban a negyedikek ellen elért eredményeket nem veszik figyelembe.

 

 
A sorsolási kalapok kialakításakor a FIBA munkatársai a korábbi években megszokott rendet követték. A 2019-es Eb első két helyezettje lesz a két házigazda, őket így ki kellett emelni. Utánuk a közelmúltban véget ért torna végeredménye alapján töltötték fel a kalapokat. Ennek megfelelően az első kalap 5. helyére kerültünk.

 

A 2019-es Eb mezőnyéből a csoportkör után búcsúzó négy gárda, tehát Törökország, Csehország, Ukrajna és Fehéroroszország, illetve Montenegró maradt ki az első kalapból. A női szakág tradicionális nemzetei közül pedig a Litvánok kerültek a legnehezebb helyzetbe, hiszen mindössze a harmadik kalapból várják a sorsolást.

 

Élő közvetítés

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: