Európa-bajnokság 2019

Sorsoltak az Európa Kupában

2019.07.23. 11:34 | Európa Kupa

Kedden megtartották az Európa Kupa csoportkörének sorsolását, ahol a Nyugati Konferenciát követhettük megkülönböztetett figyelemmel a magyar csapatok besorolása okán.

 

 

Ahogy a fenti táblázat is mutatja. A magyar együttesek közül a CMB Cargo UNI Győr az F-csoporba került a spanyol bajnoki ezüstérmes, nagy múltú Salamanca, illetve a spanyol élvonal egy másik képviselője a Gernika mellé. A csoport negyedik tagja a portugál bajnok Olivais Coimbra.

 

A H-csoportban akár két magyar csapat is lehet, bár bízzunk benne, hogy csak egy lesz. Az ugyanis azt jelenti, hogy az Aluinvent DVTK sikerrel vívta meg az Euroliga selejtezőjét. Ebbe a négyesbe kerül ugyanis a DVTK - Reyer Venezia párharc vesztese a PEAC-Pécs, a Basket Landes és a spanyol Cadi La Seu mellé.

 

 

A "G" jelű négyesbe nyert besorolást a VBW CEKK Cegléd. Ide is kerül egy gárda az Euroliga selejtezőjéből. A Lattes Montpellier - Olympiacos párharc vesztese bizonyíthat ebben a négyesben, ahol még a Cegléd mellett a jelentősen megerősített spanyol Valencia, illetve a belga Namur szerepel.

 

Az I-csoportban követhetjük az Atomerőmű KSC Szekszárd szereplését. Két német csapat is ebbe a négyesbe nyert besorolást, ők a Keltern és a Herner TC. A negyedik tagja a csoportnak a BBC Sint Katelijne Waver.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: