Európa-bajnokság 2019

Formálódik a lengyel bajnok CCC Polkowice kerete

2019.07.29. 08:22 | Lengyelország

Javában zajlik a klubcsapatoknál a következő évad keretének kialakítása. Az alábbiakban a lengyel bajnok CCC Polkowice bejelentéseit foglaljuk össze, miután az utóbbi időszakban több igazolásuk is hivatalossá vált.

 

 

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a CCC Polkowice finanszírozása részben átalakul a korábbiakhoz képest. Ennek eredményeként a lengyel bajnok nem vállalta az Euroliga indulást. Az Európa Kupában szerepelnek, ahol az A3 Basket Umea, az Ormanspor, illetve a Kayseri-Noginszk selejtező győztese mellé nyertek besorolást. A cél itt a minél jobb szereplés, ennek megfelelően pedig ahogy látható, versenyképes gárda formálódik.

 

 

Magyar kötődés, hogy a CCC Polkowice alakulatához szerződött Győrből Artemis Spanou. A görög válogatott klasszisa ponterős teljesítménnyel segítheti a csapatot. Mellette hármas poszton a spanyol válogatott Maria Conde is nagy segítség lehet. Irányítónak visszatér a klubhoz a szerbek klasszisa Miljana Bojović és szintén a külső sort erősíti a lengyel válogatott Weronika Gajda. A magas posztokra pedig eddig Ana Maria Filip érkezése vált hivatalossá. A 194 cm magas francia center a 3x3-as válogatottal volt Európa-bajnok tavaly.

 

A szakmai munka irányítását továbbra is Maros Kovacik látja el a CCC Polkowice-nél.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: