Európa-bajnokság 2019

Új csapat az ausztrál profi ligában

2019.07.31. 18:57 | Ausztrália

Természetesen nem csak Európában zajlik gőzerővel az új évad előkészítése. A nap legfontosabb bejelentése ezúttal Ausztráliából érkezett, ahol a helyi profi liga a WNBL legeredményesebb klubját a Dandenong Rangers-t a Southside Flyers nevű csapat váltja.

 

 

A Southside Flyers a Dandenong Rangers licencét veszi át. Az új csapat elődjéhez hasonlóan Melbourne és a Mornington-félsziget térségének együttese lesz. Ez gazdasági és így természetesen sportgazdasági értelemben is Ausztrália egyik kiemelkedő régiója, így kulcsfontosságú, hogy minőségi női kosárlabda legyen a térségben.

 

Bár a Southside Flyers az eredményeket tekintve nem a Dandenong Rangers jogutódja, de természetesen tiszteletben tartják a Rangers múltját. Az új csapat tulajdonosa Gerry Ryan maga is éveken át volt a Dandenong Rangers egyik főtámogatója. A csapat ráadásul az előttünk álló évadban a Dandenong Stadium-ban rendezi a mérkőzéseit, ott, ahol az eredményes előd a legnagyobb sikereit érte el.

 

 

Természetesen még javában zajlik a háttérben a papírmunka. A közeljövőben mutatják be a játékosállományt és a szakmai stábot. A csapat pedig szeptember első hétvégéjén kezdi meg a felkészülést.

 

Az biztos, hogy a vezetőedző Cheryl Chambers lesz, aki jelenleg a felnőtt válogatott másodedzője. A játékosokat tekintve pedig Jenna O’Hea szerződtetése hivatalos. A nemzeti csapat klasszisáról a tulajdonos annyit mondott: az elsők között volt, aki elkötelezte magát az új projekt mellett.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: