Európa-bajnokság 2019

A Széchenyi Egyetem 6., a TF 17. lett a 3x3-as Egyetemi Eb-n

2019.08.03. 19:59 | Egyetemi kosárlabda

Szombaton a helyosztókkal Portóban lezárult a 3x3-as Egyetemi Európa-bajnokság. A győri Széchenyi Egyetem folytatva bravúros szereplését a 6. helyen zárt. A TF a 17. helyen fejezte be a tornát.

 

Fotó: EUSA

Fotó: EUSA

 

A Széchenyi Egyetem remek teljesítménnyel 6. helyen zárt. A győriek szombaton háromszor is pályára léptek. A negyeddöntőben az ukrán Vasyl Stefanyk Egyetemtől 21-3-as vereséget szenvedtek a magyar lányok. A győriek az 5-8. helyért folytatták. Itt az első találkozón a Zürichi Egyetem alakulatánál óriási csatában 10-8 arányban bizonyult jobbnak a Széchenyi Egyetem.

 

 

A helyosztón, ahol az 5. pozíció volt a tét, a Bécsi Egyetemmel mérkőztek a győriek és szenvedtek 17-7-es vereséget. Viszonylag hamar előnybe került az osztrák gárda és végig őrizték a vezetést. A mieinknél Nagy Rebeka és Horváth Dóra 3-3, Török Barbara 1 pontot szerzett. A Széchenyi Egyetem maximálisan elégedett lehet a 6. hellyel, hiszen célját elérve sikerült jobb pozícióban zárni, mint tavaly az Európai Egyetemi Játékokon.

 

A TF sem zárta nyeretlenül a portói kontinenstornát. A 17. helyért kiírt mérkőzésen a magyar bajnok 14-1 arányban bizonyult jobbnak lisszaboni riválisánál. Révész Sára 5, Karlócai Julianna és Varga Barbara 4-4, Miháczi Diána 1 pontot szerzett.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: