Európa-bajnokság 2019

Kezdődik az Afrika-bajnokság

2019.08.09. 14:21 | Afrika

Augusztus 10. és 18. között rendezik Dakarban a 2019-es Afrika-bajnokságot. Nigéria és Szengeál a favoritok. Beharangozó.

 

 

A 12 csapatos Afrika-bajnokság idén óriási tét mellett zajlik, hiszen mindössze az első két helyezettnek, azaz a döntőbe jutó gárdáknak marad esélye az olimpiai részvételre. A legnagyobb favoritok a címvédő Nigéria és a házigazda Szenegál. Mindkét csapat a legmagasabb szinten is kiemelkedően teljesítő kulcsjátékosokra épül.

 

Nigéria meghatározó egyéniségeit kell talán legkevésbé bemutatni: Evelyn Akhator, Ifunanya Ibekwe vagy éppen Adaora Elonu neve mindenkinek ismerős lehet. Szenegál sem szenved hiányt rutinos játékosokban,  Astou Traore, illetve az Egyesült Államokban tanuló Yacine Diop jól csengő nevek.

 

 

A mezőnyben lesznek olyan játékosok, akik az elmúlt évadban vagy az előttünk szezonban is hazánkban szerepeltek, illetve szerepelnek. A Kongói Demokratikus Köztársaság színeiben követhetjük Chanel Mokango teljesítményét, Nigériát erősíti Sarah Imovbioh, míg Mozambik válogatottját Leia Dongue.

 

A csoportok beosztása

A-csoport: Szenegál, Egyiptom, Elefántcsontpart
B-csoport: Nigéria, Kamerun, Tunézia
C-csoport: Mali, Angola, Kongói Demokratikus Köztársaság
D-csoport: Mozambik, Zöld-foki-szigetek, Kenya

 

A csoportokból az első helyezettek automatikusan a legjobb nyolc közé kerülnek. A másik négy helyért pedig a második és a harmadik helyezettek játszanak keresztbe a nyolcaddöntőben.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: