Európa-bajnokság 2019

Olasz - orosz Eb-döntőre készülve

2019.08.10. 22:16 | Utánpótlás hírek

Vasárnap 20 óra 15 perctől rendezik a csehországi Klatovy-ban az U20-as Európa-bajnokság fináléját. Oroszország és Olaszország küzd meg az aranyéremért.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Meglepetés döntőre készülhetünk az U20-as Eb-n, hiszen a fináléra legnagyobb esélyesnek tartott két gárda Franciaország és Belgium szombaton a vártnál többet hibázva alulmaradt az elődöntőben. Ugyanakkor véletlenül sem csak a szerencsének köszönhetik az olaszok és az oroszok a döntős szereplés jogát. Mindkét csapat kiváló versenyzői adottságokról tanúbizonyságot téve, a legjobb pillanatban tudása legjavát nyújtva jutott el az aranycsatáig.

 

 

Az olaszok Sara Madera és Valeria Trucco kiemelkedő egyéni teljesítménye mellett extra védekezéssel verték Franciaországot. A riválisukat 15 eladott labdába kényszerítették bele és mindössze 43 ponton tartották. Az oroszokra is jellemző a kemény védekezés. Emellett pedig a belgák elleni bravúr kulcsa az volt, hogy magas posztokon dominálni tudtak. Az oroszok veretlenül jutottak a fináléba. Az olaszok ugyan elveszítették az első két csoportmeccsüket, akkor például még a franciáktól is kikaptak 52-34-re, de azóta felfelé ívelő formát mutatnak.

 

Nincsenek nagy különbségek a két gárda között az összehasonlító statisztikát figyelve, így küzdős, pontszegény döntőre számíthatunk. A védekezés terén érdekes lesz figyelni, hogy hol húzzák meg a faulthatárt és ehhez melyik fél fog jobban alkalmazkodni. Az olaszoknak kulcskérdés lehet, hogy távolról feljavuljanak és tartsák a szerzett labdák terén az átlagot. Azaz a meccsenkénti legalább 10-et. Az oroszoknak pedig a palánk alatti dominancia hozhatja meg a sikert. Igaz, az eladott labdáikra nagyon oda kell figyelniük. A 14-es átlag ugyanis kifejezetten magas.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: