Európa-bajnokság 2019

Csütörtöktől U14-es Slovenia Ball a magyar válogatottal

2019.08.13. 22:12 | Utánpótlás hírek

Csütörtöktől vasárnapig rendezik Szlovéniában az U14-es korosztály legrangosabb európai válogatott tornáját. A magyar lányoknak idén is szurkolhatunk a 10 csapatos mezőnyben.

 

 

Ahogy minden esztendőben kiemeltük, az U14-es korcsoportnak klasszikus értelemben vett Európa-bajnoksága nincs a FIBA versenyrendszerében. Ugyanakkor a Szlovén Kosárlabda Szövetség (KZS) a nemzetközi szövetség égisze alatt minden esztendőben vendégül látja a korcsoport legjobbjait. Immár 15. alkalommal kerül sor a Slovenia Ball tornára.

 

A torna helyszíne idén is Slovenj Gradec lesz, ahol augusztus 15. és 18. között a magyar válogatottnak is szurkolhatunk. A leány mezőnyt tíz nemzeti csapat alkotja, melyeket a szervezők két csoportba osztottak be. A magyar együttes a „B” jelű ötösbe került, ahol sorrendben Lettország, Macedónia, Ukrajna és Horvátország lesznek a riválisok.

 

 

Az A-csoportot pedig a házigazda Szlovénia, Lengyelország, Izrael, Bulgária és Bosznia-Hercegovina alkotja. Tavaly válogatottunk bronzérmes lett, míg a tornát Olaszország nyerte. Címvédés biztosan nem lesz, hiszen az olaszok idén kihagyják a tornát.

 

A magyar válogatott csütörtökön 14 óra 30 perctől Lettország ellen mutatkozik be. A torna nehézsége, hogy a csoportkörben egy nap két mérkőzést játszanak a résztvevők. Csütörtökön este 20 óra 15 perctől ismét pályára lépnek a lányok. Ekkor Macedónia lesz az ellenfél. Pénteken délután 14 óra 30 perctől Ukrajnával találkozunk, majd 20 óra 15 perctől Horvátország érkezik riválisként.

 

A csoportkört követően a hétvégén keresztbe játszanak a csapatok. Az ötösök első két helyezettjei vívják az elődöntőket.

 

A magyar válogatott kerete:
Strausz Edina (Csata DSE)
Kastl Dorka (Csata DSE)
Ács Luca (Soproni Darazsak Akadémia)
Rubint Ágnes (Vasas Akadémia)
Ács Alexandra (ZTE NKK)
Villányi Diána (Vasas Akadémia, elmúlt évad: ELTE-BEAC Újbuda)
Szórád Anna (Kanizsa DKK)
Toman Petra (Csata DSE)
Egresits Réka (Soproni Darazsak Akadémia)
Kohn Petra (Rátgéber Akadémia)
Jánosi Virág (Csata DSE, elmúlt évad: ELTE-BEAC Újbuda)
Bajzáth Lili (Csata DSE)

 

Vezetőedző: Salamon Endre
Edzők: Veres Judit, Boris Maljkovic

 

Az U14-es Slovenia Ball eredményei, statisztikái ITT követhetőek.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: